Халдор Хелгасон – интервю за Whiteroom!

Отдавна искаме да се свържем с Халдор и да го разпитаме това-онова за нещата около него. Със сигурност той е един от най-интересните персонажи в сноуборд индустрията през последните години. Благодарение на Monster Energy – България (които ни свързват с втори техен атлет, след Сейдж Коценбърг) успяхме да се доберем до исландската машина и да си зададем въпросите. И той отговори в типичния си небрежен стил. Особено ни хареса посланието му в края на интервюто.

Как си Халдор, как върви сезонът за теб?

Доста добре. Занимаваме се със Sexual Snowboarding. Излъчваме части от поредицата, опитваме различни неща, за да го разнообразим малко. Много е забавно. Трудна работа, но забавна. Плюс това тази година участвам в по-малко състезания.

9K15_day3_snb_halldor helgasson_david_malacrida_distillery_nbh_HR

Като всяка година и тази посетихме ISPO Munich и по наше мнение, нещата не изглеждаха добре. Атмосферата бе на индустрия, която в момента се мъчи. Какво мислиш по този въпрос?

Индустрията не върви в момента, но нещата се въртят. Пак ще стане хубаво. Винаги е така. Нагоре – надолу. Отново ще сме добре. Просто трябва да издържим трудните времена.

Кой е най-големият враг на сноуборда в наши дни?

В момента? Прекалено техничните трикове. Твърде много градуси.

9K15_day2_snb_halldor helgasson_david_malacrida_distillery_nbh

Въвлечен си в доста бизнес проекти Lobster Snowboards, 7/9/13 Belts, Switchback Bindings, Hoppipolla Headwear. Кое е най-сложното нещо в процеса на работа по тези брандове и какво те кара да продължаваш?

Супер е да имаш собствена марка, защото труда, който хвърляш ти се възвръща. Ние вече сме част от компаниите. Не е като да си спонсориран от голяма фирма, да работиш усилено и всичко да отива при някой, който дори не познаваш.

Как стартира Lobster Snowboards?

Отдаде ни се страхотна възможност. Точно бях спрял да карам за DC и ни поканиха да създадем собствена компания. Предложението беше прекалено привлекателно, за да го откажем.

9K15_day3_snb_halldor helgasson_david_malacrida_distillery_nbh_HR-4

Попитахме Сейдж (Коценбърг) преди известно време за сблъсъка IOC и WST. Той каза, че няма да участва повече в състезания, които не подкрепя, но не мисли, че на Олимпиадата може да се случи истински бойкот. Какво е твоето мнение?

Не знам, не се фокусирам много над Олимпиадата. Но FIS трябва да се махнат. Тe нямат нищо общо с този спорт.

Ще ни разкажеш ли за Lobster Flip-а? Някой хора твърдят, че няма достатъчно „lobster в него. Какво би им казал?

Не знам, този трик е много досаден. Приземявал съм го два пъти, но е много труден. Контузих се четири пъти докато го опитвам.

Fbook and lead image for news piece

Sexual Snowboarding ли е най-секси видео проекта правен някога и какво стана с робота в него?

Да Sexual Snowboarding със сигурност е най-секси проектът в сноуборда. А робота си замина след първия филм. Не искаме да правим едни и същи неща постоянно. Искаме да е свежо.

Какво те дразни в последно време?

Нищо… не знам. Почти нищо не ме ядосва, щастлив съм.

С брат ти Айки играете ли още на кой ще намери най-долното порно в интернет?

Не. Хаха. Отдавна не сме го правили. Добре че ми напомни, трябва пак да започнем на всяка цена.

Кога ще ни посетиш тук в България?

Надявам се скоро. Още не съм бил в страната ви.

Halldor nosepress for monster

Имаш доста фенове тук.

Наистина ли? Радвам се да го чуя.

Какво би им казал, както и на всички, които карат сноуборд тук?

Карайте, забавлявайте се, не се плашете и не го взимайте прекалено на сериозно.

HalldorHelgason_AirStyleInnsbruck_Cyril_PM_8357