Go skateboarding day – Skatebg Kill the streets 4

Вече за осма поредна година българският проект за скейтборд култура „Skatebg.com” е главен организатор на „Go skateboarding day” в България.

„Go skateboarding day” е световен  ден на скейтбординга и се състои винаги на  21ви юни. В този ден скейтъри от цял свят се събират и излизат по улиците, за да покажат своето присъствие в обществото, да се позабавляват с приятели, да пият по бира и преди всичко да се скъсат от каране!

Преди осем години в София ни беше трудно да съберем повече от 20 човека, но с течение на времето броят на участниците нарастна неимоверно. За да отпразнуваме подобаващо празника, преди години положихме и началото на оригинален формат, който нарекохме „Kill the streets“.

Тази година ”Kill the streets 4” ще бъде по-мащабен от всякога. За целта подготвяме шествие на повече от 6 различни спота в София, като на всеки един от тях ще се проведат 30-40 минутни сесии, каране и снимки.
Произхождайки от опита ни през годините сме убедени , че и този път ще се лее кръв по софийските улици.

За лепнали трикове раздаваме КЕШ!

Няма да има правила, няма да има точки, няма да има съзтезание.

Наградният фонд за тази година е 800лв., които ще бъдат раздадени на ВАС – скейтърите!

Тази година имаме и подкрепата на нашите приятели от Monster energy drink, така че се очаква това издание да бъде „Зверско“!

Благодарим и на всички останали спонсори без чиято помощ “Кill the streets” нямаше да се случи, а това са – Emerica, DGK, Nixon, Volt and Virus skateboards.

“Kill the streets” 4 ще бъде подкрепено и от нашите приятели лонгбордистите от LongDayBoarding, така че се очаква в шествието тази година да вземат участие рекорден брой хора на дъски.

След приключване на карането ще се насочим директно към софийския скейтклуб Grindhouse, където ще ни очакват скейтбанди на живо, бира и безплатно барбекю.

Целта на „Go skateboarding day” e да покаже нашето присъствие в обществото. Ела и подкрепи един истински скейтборд ивент!

Ето и програмата на деня:
Начало: 15:00 ч
Място: НДК
Спотове: НДК – кикера, новият ръб на Стоян, наклоненият бенг, шестте стълби до Бато, наклонените ръбове на Бато. Мавзолея: стълби и ръб. Паметника на Съветската армия: рампата, гепа с трева.

Party
Grindhouse
начало: 20:00

Free BBQ за всички скейтъри:
Музика на живо от скейтъри за скейтъри
Piranha, Scum Line, Anti Future и Purple Cocks

Фейсбук страницата на събитието.