Гледай онлайн Slush

За всички обезверени, подтиснати от летните жеги страдащи от снежна абстиненция, днес вместо поредната доза снежно забавление, обръщаме вниманието ви към един леееко депресиращ документален филм за ски и сноуборд индустрията в Шотландия. Yeeey!

Колкото повече усещаме ефектите от глобалното затопляне на планетата, толкова повече ски курорти упадат и заради влошените снежни условия са принудени да се насочват в нови посоки за да оцелеят в бъдещето. Докато за последните няколко зими това стана съвсем очевидно за цяла Европа, един район продължаваше да се бори упорито с метеорологически условия за по-голямата част от последното десетилетие – Шотландия.

С все по-малко снеговалежи и примамливите Алпи от другата страна на канала, Шотландия вече не привлича толкова големи тълпи, като едно време. Няколко курорта за малко се разминаха с закриване и въпреки нововъведенията и промените (привличането на повече туристи и байкъри към склоновете), шотландската ски индустрия преживява тежки времена.

Дали карането на ски и сноуборд на истински сняг скоро ще стане невъзможно на Албиона, дали глобалното затопляне ще съсипе шотландската ски индустрия? Slush разглежда тези въпроси и в крайна сметка те кара да се замислиш дали да не вземеш да почнеш да изхвърляш боклуците си разделно и да замениш крушките у вас с онези енергоспестяващите…

http://slushfilm.blogspot.com


More Snowboarding Videos >>