The-Crash-Reel софия

Гледай „Thе Crash Reel“ на големия екран в София

„The Crash Reel“ (2013) е документален филм, който комбинира впечатляващ сноуборд екшън от последните 20 години със специално заснети интервюта и cinéma Vérité кадри за да разкаже вдъхновяващата история на Кевин Пиърс.

Ескалиращото съперничество между халфпайп легендите (и приятели от детството) Кевин Пиърс и Шон Уайт в навечерието на зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010-та, води до златен медал за Шон Уайт и изпадането на Кевин в кома след ужасяващ инцидент по време на тренировките в пайпа на Парк Сити, Юта. Семейството на Кевин пристига и застава до негова страна за да му помогне да построи наново живота си. Докторът на Кевин предупреждава, че дори и лек удар по главата може да го убие, но въпреки това единственото за което той мечтае е как да се върне отново на дъската. Дали Кевин ще продължи да преследва страстта си? Какви опции има пред него след инцидента? Колко риск е прекалено много риск?

Режисьорът на „Thе Crash Reel“ е два пъти номинираният за оскар филммейкър Люси Уолкър. Музиката е от Моби.

Филмът ще се излъчи в рамките на Sofia Independent Film Festival (фестивал за независимо американско кино) на три дати:

25 октомври (събота) от 18:00 – София, Одеон
30 октомври (четвъртък) от 19:15 – София, Културен център G8
1 ноември (събота) от 18:30 – София, Дом на киното

Билети могат да се купят директно от кината.

Кевин е един от любимите ни прота. След инцидента той започва активно да промотира носенето на каска и loveyourbrain.com… И накрая един бонус от нас – комбинираната част на Шон Уайт и Кевин Пиърс от „Picture This“ (2007).