Girls Go Surfing вече и в България

От 30 юни до 2 юли на къмпинг “Златна рибка” за първи път в България ще се проведе Girls Go WindSurfing. Популярното в Европа и Австралия събитие, което се организира от една от водещите марки за сърф  и фрийстайл облекла – Ripcurl, ще събере на едно място момичета и жени с примамливото предложение за безплатно начално обучение по уиндсърф.

В продължение на три дни дамите ще бъдат въведени в този пълен с адреналин и емоция спорт от професионалните инструктори на сърф база “Сироко”. Обучението ще завърщи със състезание между приелите предизвикателството млади сърфистки, като за всички тях са осигурени и награди, обявиха организаторите. Благодарение на генералния спонсор на събитието Vivatel през двете вечери дамите ще могат да се забавляват в непринудена обстановка на плажните диджей партита и да се подкрепят с безплатни барбекю и напитки.

Къмпинг “Златна рибка”, който се намира на 3 км северно от Созопол, е най-подходящото място за начално обучение по сърф по българското Черноморие. Закътаният залив, гладката водна повърхност и модерното сърф оборудване, което предлагат “Сироко”, позволяват дори хора, които никога до този момент не са стъпвали на дъската, да тръгнат уверено по вълните в рамките на ден.

Идеята на организаторите е по време на тридневното събитие да бъдат обучени над трийсет дами, които след това да могат да продължат сами по вълните и вятъра. Такава е и цялостната философия на Girls Go Surfing в Европа и Австралия – повече момичета и жени да усетят тръпката на сърфа, да почувстват емоцията и свободата на този спорт. През това лято събитието ще се проведе за трети път и ще включи момичета от Португалия, Испания, Италия, Германия и Великобритания. Досега по програмата  Girls Go Surfing са обучени над 10 000 жени.

В духа на Ripcurl събитието цели не само популяризиране на спорта, но и насърчаване на духа на свободолюбието, енергията и радостта от живота. Марката, популярна вече и у нас, е една от водещите в специализираното облекло за сърф и младежка стрийт мода и е предпочитана от хора, ориентирани към екстремните спортове. Създадена е за сърфисти, но и за хора, обичащи свободния и динамичен начин на живот.

Съорганизаторите от сърф база “Сироко” са първата верига сърф училища у нас, която работи в България от 2004 година. Освен на “Златна рибка”, училища с марката на “Сироко” има още на къмпингите “Градина” и “Каваци”.