Геша е 13-ти на младежките олимпийски игри в Инсбрук!

Георги Михайлов "Геша" създаде сензация, кoгато получи квота за участие на зимните младежки олимпийски игри в Инсбрук в дебюта на дисциплината слоупстайл. Първият български фристайл олимпиец! Само по себе си това беше огромна новина за българската сноубод сцена, но Геша не спря тук. Ето че той успя да премине квалификациите на дългоочакваното състезание в Инсбрук и спечели своето място на финалите, където да се състезава с 18-те финалисти от цял свят. По програма, финалите трябваше да се проведат на следващия ден, но поради влошаващите се метеорологични условия, те се изместиха почти веднага след квалификациите. И така, в крайното класиране на финалите, Геша заема късметлийската 13-та позиция!
От общо четирите ръна, които прави за деня, най-високият му е бил по време на квалификациите, където той печели 65 точки. Ако беше събрал толкова и на финалите, още с първото си участие той щеше да си осигури място в челната десетка! Въпреки, че в края на деня Геша споделя, че не е показал най-доброто от себе си на финала, неговото класиране е най-силното от всички българи взели участие на зимните младежки олимпийски игри в Инсбрук!
Победител при момчетата с 94.25 точки (до голяма степен дължащи се на впечатляващия приземен 1080 дабъл корк на последния кикър) бе канадецът Михаел Чикарели.

Ние ще запомним днешния ден с едно отлично първо представяне от страна на Геша на дебюта на слоупстайла в олимпийските игри! Пожелаваме му много успех и най-важното – да продължава да се забавлява на дъската си.

Как се е чувствал този ден, какво му е лепнало, как е отпразнувал дебюта си и какво мисли по въпроса треньорът на националния ни фристайл тийм, Марио Беньо – очаквайте всичко това на нашата страница съвсем скоро.