Георги Михайлов – Jib King

Една доста закъсняла новина, но пък за една добра новина никога не е прекалено късно нали? На 10 януари 2010, 14-годишният Георги Михайлов се класира първи на първото състезание за сезона в Absolut Park (Flachauwinkl, Австрия) – Jib King. Едно значително постижение и доста силен старт за младата надежда. Питахме го как се чувства след победата и какви трикове са му лепнали на състезанието. Ето какво каза той по въпроса:

"Eмиии, много се изкефих защото това ми е първото състезание за сезона. А и дойдоха доста добри бордисти от Швейцария, Германия, Чехия… А иначе първия рън  направих каб 180 после на една тръба тейл гръбче 270 аут и после на един бътербокс –  тейлпрес с фронтфлип аут. На втория рън –  гръбче на кинк рейла, после 50/50 със 180 аут на тръбата и накрая суич 270 на едно право рейлче. Утре (16.01.2010) ми е следващото състезание (White Performance) там се състезавам с карачи до 17г. обаче взимам World Rookie ранкинг точки. Днес ми лепна бексайд 9-ка, ама още не ми е сигурна така че сега се съсредоточавам на седмичката (bs, fs, sw fs)…"


Награждаването на Jib King. Геш е най-вляво. Снимка: www.absolutpark.com

На White Performance, Геш се класира 5-ти, като не е доволен от представянето си защото, за съжаление пада от корк седмица на вторите квалификации.

Поздравяваме Геш за силния старт на сезона и му пожелаваме много успехи и забавни моменти тази зима! Ще следим с интерес и ще ви уведомяваме за всичко най-ново около него.