Фън парк Осогово – отворен!

Точно когато се появи въпросът „а сега накъде?“ се появи и първата табела „Фън парк Осогово“. След известно време и още няколко табели сочещи правилната посока забелязахме облепени с познатите лепенки коли, паркирани от двете страни на пътя. „Това ще да е мястото!“. Разтоварихме се от колата, разпознахме половината от дошлите карачи по колите им и ето че пред нас се появи сюрреалистична гледка. Една смесица между реалността и някаква откачена фантазия. На пук на жегата в страната, напук на духащият южняк, напук на рецесията и всичко останало, по средата на склона под нас се простираше заснежена бокс серия обслужвана от, накачурена с надъхани карачи паничка, докато шейпърите наслагваха сняг на оголващо се петно под влека. С големи усмивки по лицата, без кой знае какво чакане, без сваляне на дъските, на серията от уреди задружно караха, както обичайните заподозрени, така и няколко нови лица. Шред сесията по случай най-очакваното събитие на сцената за този сезон беше в пълна разгара. Фън парк Осогово е отворен!

Към 12 часа вече имаше цъфнала дъска и наоколо се чуваха реплики от сорта на „Не ме държат краката“, „Леле, колко трикове научих днес“,  „Аз вече абсолютно изгубих бройката колко рън-а направих!“ и тн… Срещу скромната сума от 10 лв. скиори и бордисти от София, Смолян, Габрово, Самоков и тн. разцъкваха по серията от кинк бокс, кинк рейл, прав бокс, С-бокс, мини бокс и още един оригинален уред, който всеки интерпретираше по свой собствен начин. Това са само част от уредите, които ще бъдат на разположение в Осогово този сезон – в момента когато завали сняг или температурите се снижат достатъчно, в парка ще се появят и кикърите и останалите рейлове. Цените през сезона ще останат символични – 15лв за цял ден 12 за полудневка и 8 за деца.

Към края на деня се шмугнахме в уютното капанче кацнало над паничката с изглед към парка и вкарахме по една страхотна супа-сандвич-бира комбинация за общо на нещо от сорта на 6 лева. М, да, 9ти януари ще запомним като един страхотен ден в парка. Парк, който е тук и тепърва ще расте, който не беше изграден тук само заради някакъв ивент и няма да го разкарат още на следващия ден. Кога друг път се е случвало нещо подобно в България?


Осогово Фън Парк – нагоре! Снимка: Иван Топлийски.


Осогово Фън Парк – още нагоре! Снимка: Момчи.


Пастата от Самоков развява трибагреника на кинк рейла. Снимка: Иван Топлийски.


Павката с дизастър на кинк бокса. Снимка: Иван Топлийски.


Ристо. Снимка: Иван Топлийски.


Дими Чокоев. Снимка: Иван Топлийски.


Иво. Снимка: Иван Топлийски.


Ванката репрезентираше twoplanx карачите! Снимка: Момчи.


Сняг имаше там където трябва… Снимка: Момчи.