Фотографска изложба „Time Out“ – открита

Миналият петък, след половин ден хвърчене по магистралата, взимане на удължаващи пътят ни "шорткътове", обикаляне на Габрово в кръгообразни движения, трансформиране на празното помещение на галерия "Орловска 10" веднъж в пълен хаос, след това в добре подредена фотоизложба, най-накрая, както по план в 19 часа, бе даден старт на изложба "Time Out". Както си му е редът последваха реч, ръкопляскания, бяло вино, хапки и много настроение докато слънцето бавно даваше път на вечерта.

Фотоизложбата е първата в Габрово и едва третата в страната, която представя работата на малкото родни фотографи, посвещаващи всяка възможна минута върху снега, споделяйки красиви гледки, уникални моменти и любовта си към сноуборда с главните обекти на тяхната фотография – българските фристайл карачи.

Фотографите представящи своята работа в галерия "Орловска 10" са сред най-отдадените в тази насока – добре познатите ви от планината и/или от страниците на сп. Whiteroom: Александра Апостолова, Иван Топлийски и Александър Атанасов.

Както всеки друг вид фотография, така и фристайл сноуборд фотографията има своите специфики. Фотографът трябва малко или повече да познава какво се случва в главата на карача, за да може да пресъздаде и чрез снимките си да разкаже правилно това, което се случва пред обектива му.

Изложбата се състои от общо 30 кадъра подбрани от тримата фотографи, които освен трикове са решили да ни покажат и пленяващи портрети, зашеметяващи гледки и уникални уловени моменти – всички част от цялостната картина, от дните прекарани в планината.

Поздравления за инициативата на организатора, пожелания за още много изложби и творчески успехи на фотографите, благодарности на Павчи и Ивалена от галерия "Орловска 10" и всички които помогнаха тя да стане факт.

Снимки:Момчи