Филмът Зима има нужда от подкрепа

Освен като фотограф с най-различни награди и с фокус върху фрийрайд ските и байк състезанията, познаваме Виктор Троянов и с опита му във филмите. През 2012 г. участва в Изгубената зима на Стоил Димитров и Емануил Емануилов, а през 2015 г. изкара собствения си филм Призрачната планина.

zima
Виктор Троянов

Най-новият му проект като оператор и режисьор се казва Зима и по него работи заедно с режисьора Ивайло Марков и Ники „Малкия“ Найденов, който се включва с кадри от дрон. Филмът ще бъде документална фикция като главен герой в него е фрийрайд скиорът и млада надежда на българския отбор по фрийрайд Симеон Павлов.

zima
Ники „Малкия“

Вичо разказва, че иска да наблегне и на проблемите с околната среда: „Филмът показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град. обгърнат от смог през есенно-зимния сезон през погледа на фрийрайд ските. Чрез „Зима“ искаме да подтикнем хората да обмислят своето отношение към околната среда и контакта си с природата. Идеята ни е да се включат най-добрите наши фрийрайд скиори и да се покаже красивата природа в Пирин, Рила, Стара планина и Родопите.“

zima
Ивайло Марков

В момента екипът приключва с градските кадри за филма, като през следващите месеци предстоят снимки на ски сцените „в едни от най-красивите кътчета из българските планини“. За тази цел обаче те имат нужда от още малко подкрепа. Затова в момента върви дарителската кампания в платформата Helpkarma с цел от €5,470, като до момента е събрана почти една пета от средствата.

zima

Вече може да гледаме и демо вариант на интрото – над пет минути градски байк кадри със Симеон Павлов, заедно с доста силното парче на Блуба Лу – Атоми.