FALL HARDCORE FEST – София – 15 септември 2009

Преди около две години и половина една наистина невероятна хардкор банда от Бразилия дойде, свири пред почти пълен клуб и помете всичко на пътя си – ненормалниците от Сао Паоло подвизаващи се под името Questions – www.myspace.com/questions.

Ето че дойде ред и на второто пришествие – 15-ти септември.

Убийствен хардкор/пънк съчетаващ агресията си с голяма доза южно американски темперамент. Мястото е клуб "The Box" в София, но това съвсем не е всичко.

Съпорт банда за цялото им турне са United And Strong – www.myspace.com/unitedandstrong. Германска хардкор група с жена барабанистка, отново позната на част от българските фенове от миналогодишното им гостуване във Варна. Вече цели осем години те свирят музиката, на която се кефят, а какво по-добро от това тя да се харесва и на всички останали, какъвто е техният случай. Със сигурност не е случаен и фактът, че именно те са избрани да подкрепят Questions в цяла Европа – бандата е наистина качествена!

Добавяме и словенско включване коренящо се в Propagandhi, Hot Water Music, Against Me и имена от този тип, но силно размити през годините от вземащото надмощие хардкор влияние. Това са In-Sane – www.myspace.com/insaneslo. Словенците с 12 годишна история, които също ще се наредят на сцената в “The Box” на 15-ти септември.

Разбира се, няма как да не покажем на групите идващи от три различни точки на света, поне едно родно име – пловдивчаните Delate – www.myspace.com/delate. За последните няколко години едва ли има български фен на хардкора, който да не ги е засякъл поне веднъж на живо. Последното им голямо участие бе заедно с големите Madball.

Наличието на банди от цели четири държави напълно основателно си извоюва титлата фестивал за въпросното събитие – Fall Hardcore Fest. Началото ще бъде точно в 20:00. Точно защото в 22:30 клубът вече ще трябва да бъде изпразнен и всеки спокойно ще може да си хване градския транспорт. Входът е отново символичен – 7 лева. Вратите ще бъдат отворени в 19:00, като този час празнина ще бъде поверен на музикалните вкусове на HC Spirit. Клубът се намира на 100 метра от пл. Света Неделя в самия център на столицата и от началото на септември ще бъде с преместена и разширена сцена, както и напълно обновена вентилационна система.

Благодарности на Vans, SRH, медийните ни партньори и всеки който ще посети събитието и подкрепи хардкор сцената в България.

www.hcspirit.com