Емо Робота за премиерата на „Hipnose“

Остават броени дни до премиерата на уейкборд филма „Hipnose“. За да ни разкаже малко повече какво да очакваме този петък в party centre 4КМ, хванахме главния му оператор и един от карачите във филма – Емил Цолов „Робота“.

 


Кой участва във филма?

Във филма участват 15 топ уейкбордисти и един уейкскейтър.

Къде е сниман?
Снимахме “Hipnose” в Анталия, където миналата година беше построен един от най-добрите уейк паркове в света.

Колко дълго го снимахте?
Бяхме направили план да снимаме два месеца, но в последствие, като видяхме как добре стават нещата, решихме да поканим и още карачи, което ни увеличи работата по заснемането още месец.

Какво е твеото участие в цялата история?
Първоначално трябваще да съм оператор и карач, но поех и организацията на снимките и тъй като не харесахме уредите на влека се заех и с правенето на уреди та забърках всячески, ама то от любов.

 

Как се забърка във всичко това?
Първо се запознах с едни турски кайтисти през зимата на 2007, които бяха дошли до влека на Филипините, където караха уейк защото нямаше вятър за кайт. Бързо се сприятелихме, след което в Турция се отктри един държавен уейкпарк, където бяхме поканени като гости. Малко по-късно се отвори и другия турски влек – „Hip-Notics”. Собственикът му ме покани да го посъветвам как да направи парка си популярна уейкборд дестинация. Аз отидох в Анталия с братята сърби и така се роди идеята за филма.

Каква по-точно е идеята зад филма и защо се казва “Hipnose”?
Основната идея на филма е да популяризира прекрасното място „Hip-Notics”, след това да покаже, че уейкборд филми с най-добрите карачи на света не се правят само в Америка, а и на балканите. Името “Hipnose” има две причини: първата е близоста до мястото където се случват нещата и втората е сценария на филма. Има един изтрещял доктор който хипнотизира карачите… ще го видите.

Правихте ли специални сесии за филма или просто карате и през цялото време се снима?
Всички екшън снимки са правени при определена светлина, по определено време, по предварителен план и прочее. Понякога е трудно да накараш някого да прави триковете, които ти искаш, но в крайна сметка съм щастлив, че във филма има трикове, който ги няма в други филми досега.

 

Кой избира музиката за филма?
Музиката е избрана по предложения на карачите и от изпълнителния продуцент на филма Вукашин Чупич (Вуле).

Най-силният момент във филма според теб?
KGB540, което направи за първи път в света Nick Davies на моя рожден ден именно това е и последния трик във филма.

Кой е най-големият идиот във филма?
Ха, идиоти има много във филма и добре че е така че иначе не е скучно само на тези които разбират уекборда и триковете. Определено има два големи идиота – Доктора и Ефи, но не мога да кажа кой по-голям идиот. Докторът е истински турски Jack Ass а Ефи е просто един голям идиот…

 

Къде е по-забавно пред или зад камерата?
За който и да е бордист да застане пред и или зад камерата е сериозна работа и мисля, че тогава няма много забава, особенно когато се снима за сериозни продукции. Много карачи не са толкова добри при пуснати камери, притесняват се, не им харесва, че ги карат да карат, но това е част от професионализма. Аз така чувствам нещата, а иначе ми е много забавно когато снимам пред камерата, но не за сериозни филми.

С какво ще запомниш времето когато снимахте?
С травмата, която получих в гръбнака… отврат.

Освен на премиерата му в петък, как може човек да гледа или да се докопа до ”Hipnose”?
”Hipnose” ще има в BAS и Board Shop засега…