Eco Snow Session

По повод Международния ден на франкофонията – 20 март, със съдействието на Министерство на младежта и спорта и посолството на Република Франция в България, студентите от Франкофонския институт по администрация и управление (ФИАУ) към Университетската агенция по Франкофония, организират празник на зимните спортове. Инициативата Eco Snow Session е под мотото “Карай на чисто” и ще се проведе на 20 март /неделя/ от 9.00 до 17.00 ч. на писта Заека на Витоша. Опазването на околната среда и създаването на екологични навици сред младите е целта на студентската инициатива. Желанието на организаторите е да поставят началото на кампания за опазване на планините чисти. Достъпът до пистата през целия ден ще бъде безплатен.

Студенти организират спортно-екологично събитие на Витоша

Поводът е международният ден на франкофонията

Опазването на околната среда и създаването на екологични навици сред младите е целта на студентската инициатива “Eco snow session”, която ще се състои на 20 март (неделя) 2005 г. на Витоша. Организаторите са студентите от Франкофонския институт за администрация и управление в София (IFAG) към Университетска агенция за франкофонията. По тяхна инициатива ще се проведе спортно-екологично събитие за студентите и младежите от София, които са любители на зимните спортове и екстремните преживявания. Желанието на организаторите е да поставят началото на кампания за опазването на планините чисти.

Съорганизатори на инициативата са Министерството на младежта и спорта и Френското посолство. Събитието ще протече под мотото “Карай на чисто”. През целия ден на пистата “Заека” на Витоша ще се организират състезания за непрофесионалисти в няколко категории – Boarder Cross, Snowpark, ски и сноуборд свободен стил. В програмата са включени игри с екологична тематика, които целят да накарат участниците да опазват природата около себе си. Събитието ще започне в 9 часа и ще продължи до 17 часа. Предвидено е в състезанията са се включат около 500 студенти и младежи от София.

Това е първата екологична инициатива на студентите от IFAG, която ще прерасне в традиция. По този начин младежите ще отбележат международния ден на франкофонията.

Институтът е създаден през 1996 г. с междуправителствено споразумение между България и Франция. След завършване на обучението си в института студентите получават магистърска степен (еквивалент на MBA) и диплома по бизнес администрация, издадена от университета в Нант, Франция. В IFAG се обучават младежи от всички страни от Централна и Източна Европа.

Информацията е по официален бюлетин.
Посетете – www.ecosnowsession.com