Джими мачка на Park’o’luna 2011 в Гърция

Последният уикенд на месец март, във Василица (един от водещите зимни курорти на Гърция) се проведе второто издание на спонсорирано то Micro Extreme сноуборд състезание  – Park’o’luna. Слънце, музика и бири на снега – предполагам местните карачи са изкарали доста добре и сигурно е щяло да им бъде още по-добре, ако в парка не се беше развихрила и нашата машина Джими Чокоев.

Състезанието протече под формата на батъл – двубои с елиминации, като първо единият карач избираше линия в паркчето, а после и  другия. На финала останаха трима души, които имаха по три ръна.

Крайно класиране
1. Джими Чокоев
2. Джордж Узонис
3. Бадиус Спирус

Как попадна във Василиса на 26-27 март?
George Is и Bill, двама приятели от Солун, ми казаха за евента и ме поканиха да покарам с тях на сноупарка до връх Василица (1850м). Принтирах си две карти с пътя до там и след няма и 6 часа около 100км завои като за WRC стигнах там.

Някой опъна ли ти се по време на състезанието?
Ouzounis и Badios караха много добре, показаха bs 7 и някое друго rodeo. Имаше и други лъвове, които ме впечатлиха. Като цяло нивото е доста добро и си личи как с всеки ден прогресира.

Каква ти беше най-добрата серия в парка?
На мен ми стана най-готино от една доста „флипи“ серия: back flip, under flip 7 stelfish и fs rodeo 7 indy.

Как са им паркчето и курорта?
Паркчето е страхотно, има спайн, два скока, един даун рейл за дизастер, кинк рейл, една тръба и рейл с попивки и един 6м бокс към небето за rock and roll. Точно до уредчетата се намира една мнг рап хижа, която чака предървените от каране сноубордисти зажаднели за топъл шоколад и хот-дози с лика на Боб Марли на една от стените. Освен фристайл ерията курортчето е осеяно с прекрасни места за фрирайд.

Какво спечели и как мина партито?
Спечелих 5 стотака във еврака , маска и слушалки :):) Партито беше невероятно, гърците са с широко отворени сърца и знаят как да се забавляват. По едно време всички толкова мнг се бяха почерпили, че никой не обърна внимание на горящата камина която ни изненада със страхотни сауна димни ефекти и обедини хората в задружно гледане на звездите. Не знам от тия или от други пушеци по-натам и аз не помня.

Ще се върнеш ли следващата година?
Догодина със сигурност отивам там и се надявам да дойдат повече хора от Бг за да обединим балканската сноуборд култура. Peace & love and snowboarding.

Статия в thespot.gr с още малко снимки (вкл. един готин флип на Джими) – тук.
Още една статия в thespot.gr с още снимки (от награждаването) – тук.


Снимки: r.s.p