Dynamix festival update

Както вече съобщихме, street art фестивалът организиран от Carhartt, ще се проведе в края на седмицата – 10, 11 и 12ти октомври. Освен да ти напомним да се занесеш до там, ще добавим също и две съществени неща, обвързани със събитието.

Първо, специално за него, в София ще пристигне главният редактор на европейскито скейтборд списание Kingpin – Niall Neeson, който ще участва в скейт уъркшоповете на фестивала.

Второ, от Българския проект за скейтборд култура съобщиха, че по време на събитието ще започне създаването на техния печатен вариант – Skatebg Magazine, като това ще бъде само временно заглавие за списанието. То ще се разпространява безплатно и както казват от Skatebg – “Това списание е първото, което ще е направено от самите вас – хората на улицата.” Първият му брой ще отразява изцяло street art фестивала и изработването му ще протече в неговите рамки.

Ето я и програмата изготвена от Skatebg за проеждането не техния уъркшоп:


Петък:

Основа в скейт фотографията  – ела и се пробвай да заснемеш най-добрите трикове. Работи с фотографите на Skatebg и се възползвай от техните съвети и техника.
Отговорни фотографи Михаил Новаков (Libre), Мартин Чичов (Martiness) и Антон Кръстев.

Основа в скейт журналистиката – отрази събитието и емоцията около теб , вземи интервюта от български и чужди райдъри и артисти.
Полезни съвети от Niall Neeson (главен редактор на европейското списание Kingpin) и Александър Кюркиев (Sandomax) – главен редактор на Skatebg.com

Събота:
Обработка на фотография, цветова корекция, оразмеряване и подготовка за печат.
Концепция и  дизайн
Отговорен дизайнер – Ивайло Павлов (Кубинеца)

Неделя:
Дизайн, предпечат, печат обрязване, и тиражиране.

Поради полевите условия, в които ще работим, за съжаление няма да можем да включим всеки един от вас. Ако се интересуваш да вземеш участие в нашия проект , искаш да се отнесеш сериозно и да останеш в историята на новото българско списание, прати ни мейл до:
[email protected] с трите си имена, години и местоживеене.
В петък, в 11часа, един от вас ще изтегли щастливите 10 участника.

И да завършим с още малко информация – очаква се времето и през трите дни да бъде без валежи, което ще е перфектно за провеждането на best trick competition, както и демонстрации от скейтърите на Carhartt.

Ако си пропуснал основната идея, наваксай с инфо от тук и тук, а тук, може да видиш кратък трейлър за събитието.