Държавно първенство по сноуборд – паралелни дисциплини в Пампорово

Текст: Мила Стоянов
Снимки: Борислав „Бобо“ Камилов

Мъгла, непрестанен снеговалеж, медали и много добро настроение придружиха Държавното първенство по сноуборд – паралелни дисциплини в Пампорово, миналия уикенд.

Въпреки затрудняващите метеорологични условия (особено първия ден, когато си беше чисто майсторство да фокусираш вратите), състезанието даде възможност на нашите карачи да премерят сили с „колегите” си от Сърбия , Гърция, Полша и Румъния. И резултатът беше следния – за всеки, който поне малко познава „нашите” момчета и момичета надали е тайна фактът, че те определено не изгарят от ентусиазъм когато стане дума за „слалом”. И въпреки това, редом с рейсърските дъски, твърдите автомати и месеците подготовка на участниците от другите страни (при това специално за тази дисциплина), българските карачи небрежно отмъкнаха по няколко медала и по няколко ценни точки.
 
Ето и медалистите от двата дни:

Паралелен гигантски слалом
  Мъже:
  1.  Радослав Янков /НСА/
  2.  Иван Рачев /Ice Angels/
  3.  Даниел Газиеница / AZS Zakopane – Полша/
  Жени:
  1.  Теодора Пенчева /НСА/
  2.  Наталия Фичек /AZS Zakopane – Полша/
  3.  Живка Узунова /Amersports/

Паралелен слалом
  Мъже:
1.    Иван Ранчев /Ice Angels/
  2.  Радослав Янков /НСА/
  3.  Tomas Kowalczyk /AZS Zakopane – Poland/
  Жени:
  1.  Наталия Фичек /AZS Zakopane – Полша/
  2.  Теодора Пенчева /НСА/
  3.  Мария Димова /Ice Angels/
 
Но с толкова много пудра, нямаше как при първа възможност да не се отделим от пистите и да се „заиграем” някой парапет, с FunPark-а или просто с някоя от „неизследваните” горички на Пампорово.