DropStitch

Въпреки новите лица, трикове, стилове на каране и снимане, сноуборд филмите малко или много вече са покрили всички аспекти от спорта. Все по-трудно е да се покаже нещо ново и уникално, но ето че нещо точно такова се появи тази година – филмът DropStitch на ChunkyKnit Рroductions. Това е първият борд филм с участието единствено на сладурани, които по някаква случайност са и най-добрите професионални сноубордистки в света!След 12 месечно обикаляне и снимане по света, DropStitch е вече факт. Освен снимките из Европа миналата зима, екипът е посетил Нова Зеландия, Исландия и Щатите.

Идеята за филма се ражда още през 2003-та и е плод на визията на Lesley McKenna и Josie Clyde, които целят да вдъхновят момичетата-карачи да преследват своите мечти. Въпреки лошия късмет с времето, многото контузии, и трудностите, породени от мащаба на проекта, непоколебимостта на Lesley McKenna и ChunkyKnit надделява и те успяват да намерят спонсори и да обединят усилия с хора с тяхното виждане, които да ги подкрепят, за да постигнат целта си.

Lesley McKenna – първата райдерка от Великобритания, който участва в олимпииските игри – е режисьор на филма и движещата сила зад ChunkyKnit Рroductions. "Желанието ми да покажа на хората какво е да си про сноубордист е основната ми мотивация за снимането на този филм. Карането на сноуборд на професионално ниво е свързано с един страхотен начин на живот и се надявам, че чрез DropStitch ще можем да стимулираме още повече момичета да вземат участие в него. В днешно време има много силна сцена от сноубордистки, които пътуват, живеят и карат заедно и аз вярвам, че техните усилия, изпитания и премеждия заслужават да бъдат документирани”.

DVD INFORMATION:
Running time: Main feature – 45 min. Total Running time – 60min+
Format: NTSC
Contents: 12 rider sections. Featured Riders include Natasza Zurek, Kjersti Buaas, Tina Birbaum, Stine Brun Kjeldaas, Vera Janssen Torah Bright, Lisa Filzmoser, Emily Akerblom amongst others.
Trip Sections: New Zealand, Iceland, Czech Republic, USA, Europe
Extras: Injury Section, Team Sections, Disco Dancing, Competition riding, Photo Gallery plus more

Посетете www.chunkyknit.com. От сайта можете да поръчате своето DVD.
Благодаря на Sian Hughes от ChunkyKnit Рroductions за снимките и информацията.