Dragon Road Gap 2006 – резултати

На 25-и март се проведе Dragon Road Gap 2006, което този сезон се радва на вниманието на още повече участници, медии и фенове. За втора поредна година събитието премина в духа на приятелска фристайл среща в района на спортна база Белмекен. Скоковете бяха три и отново впечатлиха с наистина огромните си размери.

Състезанието протече без сериозни контузии, като сред сноубордистите силно впечатление направиха Марио Беньо и Асен Лилов, а сред скиорите Йордан Роев и Емо Тумбакиев. Естествено подобен род събитие бе подплатено и от парти на подобаващо ниво. Както и миналата година, класирането се определи от публиката след гласуване. Скоковете бяха заснети и след това излъчени на подготвена видео стена и всеки от присъстващите имаше право да даде своята оценка. За пръв път се излъчи и филма на Imagine studio посветен на Седмицата на свободния дух и създаден в памет на Александър Александров.

Идеята на организаторите е догодина екип от сноубордисти и скиори да подготвят арената на събитието седмица по-рано за да експериментират с нови терени и форми, така че освен големите скокове да има варианти и за участници с по-малко опит. Най-вероятно тренировките и квалификациите ще са на един денпреди финала за да може скоковете да са в отлично състояние.

Класиране

Ски
1.      Йордан Роев
2.      Емо Тумбакиев
3.      Георги Танев

Сноуборд
1.      Асен Лилов
2.      Марио Беньо
3.      Костадин Костадинов – Фози

Благодаря на Камелия и Иван от XTM за снимките и информацията.