Dimo_petkov_california

Димо Петков на гости в Калифорния

В началото на миналия месец представителят на Ninja Squad и Stinky Family, Димо Петков, замина за „Златният щат“, където, макар и за малко време, успя да посети и покара на няколко истински култови за фристайл сноуборда места. Стана ни много интересно с какви впечатления е останал от трипа, та решихме да му зададем няколко въпроса…

Dimo_petkov_california

Dimo_petkov_california

Плажът в Хънтингтън. Снимки: Димо

Колко време продъжи трипът и къде точно беше?
Отидох в Щатите за 2 седмици. Много за кратко, но за съжаление и там нямаха много сняг, както и при нас. Бях в Калифорния, като най-много седях в Беър, но също така ходих до Мамут и изкарах няколко дена в Лос Анджелис.

Каква беше мисията на трипа?
Отидох до там за да се запозная с някои от хората, които са част от Stinky Family. Искаме да опознаем тези, които съпортваме, както и те нас, за да създадем нещо повече от спонсорство. Исках и да снимам с тях за видета, които ще пускаме. Също така отидох и при Явор в Хънтигтон, за да поснимаме скейт. Това бяха някои от причините, но основната е че просто от много време ми се ходи до Америка и сега благодарение на контактите на Stinky имах супер шанс да отида до там и то в Беър.

С кои карачи от отбора се запозна?
Запознах се с Jake Schible, Mike Gray и Lou Macias. Има още хора, които са локъли в Беър и карат за Stinky, като Erik Leon например, но за съжаления те не бяха там по това време.

Иначе прекарах двете седмици с Джейк той е супер як, живях у тях пътувахме постоянно и така… Винаги е супер усмихнат и не спира да говори глупости. Живее с един пич, който е от Хаваите и кара сърф.

Майк е местен в Мамут, но той е машина и обикаля цяла Америка и не спира да кара, и да снима. Когато се запознахме той беше шофирал 24 часа. Идваше от някаква бек кънтри сесия на 686. Мина през Беър, покара 3 часа с нас си замина към Мамут. После пък ние му отидохме на гости там. Единствено през септември си почива, но това е защото тогава няма сняг никъде (смее се). И двамата заминават за Орегон и ще прекарат лятото там карайки в Windells и High Cascade. Ще си прекарат супер със сигурност!

Имаш ли яки кадри? Къде и кога ще можем да ги гледаме?
За съжаление Беър затвори 3 дни след като пристигнах и нямахме много време, а и когато идва края на сезона е нормално на хората да не им се снима, както и на мен (смее се ). Предпочетох да ги оставя да се забавляват и аз покрай тях. Но все пак имаме материал, не се върнах с празни ръце и очи… Скоро мислим да пуснем едно кратко видео за новия уебсайт на Stinky и мисля че там ще има няколко кадъра. 

O-хо, ще пускате нов уебсайт! 
Пускаме го в края на май месец, изцяло с нов дизайн е. Мишо Новаков попътува с нас зимата и направи някои много яки снимки.

Dimo_petkov_california

Dimo_petkov_california

Джейк, Маелс, Боб Абрамс, Майк и Лу в Мамут. Снимки: Димо.

Разбрахме че си карал с още доста интересни хора. Има ли някой, които те впечатли най-много и защо?
Да, запознах се наистина с много хора и това беше най-яката част от трипа. Не само защото там са луди карачи или пък, че ги гледаме по видеа в интернет. Просто са супер земни и скромни. Знаят много добре какво е сноуборда и взимат всичко от него. Запознах се с повечето хора от месното крю Jupiter People, които са супер пичове. Щом се кефят много на това, че направихме заедно епизод на Ninja Weekend при положение, че ние сме от България и въобще не караме добре… Всички са много позитивни.

Като цяло най-много ме впечатли Джони Милър. Той ми е от любимите хора отдавна и въобще не съм очаквал да се запозная с него. Но както не очаквах така и единият ден направихме няколко пускания заедно, а вечерта се озовах в къщата му докато вече правеше една скейт дъска с логото на Ninja Squad. Той живее с приятелката си, с която се занимават с Third eye company. Те са маниаци на тема кристали и всякакъв вид интересни, загадъчни камъни и неща. Ако им разгледате сайта, ще видите – thirdeyeapparel.co.

Като цяло – как ти се стори нивото на каране в Щатите?
Ами не останах изненадан. След всичко, което излиза като видеа, няма как да видя нещо неочаквано. Хората просто си карат и си прескачат уредите. Там не съществува такова нещо като “ниво” и  не се състезават помежду си кой е по-по-най. Тук е голямата разлика между Беър и всички други паркове. Имах възможност да отида и до Мамут и там нещата бяха коренно различни. Големи паркове, хора с каски, бандани, лъскави комплекти от долу до горе и все такива грозни неща. И там се усещаше едно напрежение, което е излишно според мен.

И какво, има ли много мечки в Беър?
Всъщност няма. Много жалко! Хората са ги прогонили преди доста време, нали знаете да рушим ни се отдава най-много…

Ок трябва да кажеш дали България или Щатите (според твоите наблюдения от трипа) оглавява класацията в следните категории:

– Природа  България. И американската е много красива и много различна но предпочитам зелените гори пред пустошта. Поне в Калифорния има доста пустош.

– Жени – хах, не мисля че произхода им оказва влияние, но пък това което чух от месните момчета не ми хареса. Пък и те нали всичките жени са еднакви! Както и мъжете (смее се), така съм чувал да говорят.

– Храна – Американците са ощетени от към храна. 100% България.

– Атмосфера/хора – Америка. И тук е ОК, когато не общуваш с 99% от населението.

– Цялостно впечатление – Ако съм честен по всички параграфи Америка печели освен един – храната! Но това е може би защото там е нещо ново и интересно за мен.

Dimo_petkov_california

Явор, Боб и Джейк. Този ден обикаляхме в Хънтингтън и снимахме скейт. Снимка: Димо.

Dimo_petkov_california

Явор на единия от спотовете. Това е едно от малкото места от които не ни изгониха. Снимка: Димо.

Как реагираха хората, като чуваха, че си от България?
Доста хора не знаят точно къде и какво е България, но с тези, които успях да прекарам повече време вече искат да дойдат. Кефят се, разпитват, интересно им е. Най-интересното е, че там знаеха за България покрай Stinky и това, което чух от тях ми показа, че сме в правилната посока.

Най-добър момент от трипа?
Нямаше най-добър момент със сигурност, защото целия трип беше супер. По-скоро мога да ви опиша как ми мина втория ден. Станах сутринта и отидохме с Джейк до един негов приятел. Влязохме в къщата и имаше двама, които спаха на дивана в хола. Оказа се че това са Денис Леонтиев и приятелката му Даша Носова която му е филмър. След това отидохме да караме и в парка видях познати физиономии като Крис Брадшоу, Лукас Магуун, Лени Мазоти. А вечерта, като се прибрах в къщата, пристигнаха Ума Аби и Йосуке Хайаши от Япония. И не това, че има известни карачи прави атмосферата яка. Просто там има хора от цял свят- финландци, испанци, канадци, японци и всякакви други, всички са супер позитивни и карат много, разбира се. И това беше якото на трипа, че имах възможност да изкарам няколко дена в такава атмосфера и със сигурност ще отида пак.

Най-лош?
Не бих казал, че е най-лош, по-скоро запомнящ се (смее се ). Когато решихме да тръгнем към Мамут в 12 часа вечерта. Пътувахме 5 часа и трябваше един пич да ни приюти в неговата стая в мотела си, но той не си вдигаше телефона. Стояхме в колата докато се съмне и в 7 часа сутринта отидохме на местния скейт парк само защото бяхме умрели от студ и искахме да се раздвижим. Малко по-късно разбрахме, че всъщност пича при който трябваше да спим си бил извикал някво гадже и затова не си вдигал телефона.

Дочухме за историята със засилката за цистерната…
Мдаа, засилил съм се към една цистерна в парка и понеже беше супер киша виждам, че няма да ми стигне скоростта, а в същото време чувам, че зад мен някой се е засилил доста повече, та решавам да завия, за да му направя място, да мине през уреда. Изведнъж той се блъска в мен и ме отнася и докато се опитвам да оцелея поглеждам встрани, за да видя кой е и дали е добре и виждам Магуун (смее се) и си викам “оу шит”!!! Не успяхме да паднем, но той, като мина покрай мен, ме изгледа с един поглед с който искаше да ме убие (смее се)! Беше ми супер смешно и в същото време супер неловко. Направо ме върна в първи клас. Чувствах се като начинаещ… но аз всъщност бях точно такъв там :)

IMG_0275 IMG_0547 IMG_2514Снимки: Димо.