Димитър Чокоев изригна в Грац

5.01.2008 – Световна купа Big Air в Грац (Австрия)
С невероятно каране в квалификациите на Световната купа по биг еър в Грац ни зарадва младата надежда на българския фрийстайл Димитър Чокоев. 20-годишния софиянец залепи огромно frontside 720 mute, с което подлуди близо 7000 зрители, събрали се за зрелището. Голямата амплитуда и перфектното приземяване на Джими му донесоха 21,5 точки, които му отредиха невероятното 25-то място в крайното класиране от общо 65 състезатели от 16 страни.

Неостаряващият Щефан Гимпл отново бе безкомпромисен във финалите и с лекота се справи с всички надъхани млади лъвчета, които нямаха неговата прецизност и сигурност на триковете. Щефан спечели втора поредна победа за Световната купа отново с cab 1080 – невероятният трик, който му донесе първо място и в София. Единствено финландецът Мати Кинунен имаше шанс да измести Гимпл, но той не успя да залепи backside 900 double rodeo. В битката за третото място Петя Пийройнен (Финландия) надви  Ким-Андре Елиасен от Норвегия. Марио Беньо нямаше ден и остана на 48-мо място, а Ангел Харизанов е 63-ти.

Така след 4-тия кръг на Световната купа по биг еър вече начело в генералното класиране е Щефан Гимпл. Марио Беньо засега заема 49-та позиция, а Димитър Чокоев е 56-ти. Следващият кръг от веригата е на 9-ти февруари в Москва. Голямата цел за нашите райдъри остава класиране на финал в кръг от Световната купа. Другата цел е участие на финалите във Валмаленко (Италия) през месец март, където право на участие имат само първите 50 в генералното класиране след 5-те кръга.

Константин Минчев
Координатор на Направление Сноуборд
БФСки