Diel Sport навърши XV зими

Може би все още има скептици които трудно могат да повярват че има български компании способни да произвеждат продукт от световна класа. Diel Sport е едно солидно доказателство в подкрепа на доброто ново лице на българската индустрия. За 15 години компанията създава освен високотехнологични зимни облекла и стотици работни места в България, подобрява постоянно продукта си и допринася съществено за изграждане на позитивен имидж на българския производител по света. Започнала от фамилна фирма с малко производство, сега Diel Sport e компания с експертен мениджърски екип, произвеждаща екипи от ново поколение.

Редефинирането на представите ни за зимни облекла започва от същността на продукта – японски дишащи материи, усилващи влакна на DuPont, безшевни конструкции, материи за микробиологичен контрол. Гаранционната карта, която съпровожда всеки един артикул е доказателство, че е издържал безкомпромисно тестовете за трите нива на контрол. Като върховно уверение за нивото на облеклата са многобройните спонсорства и сътрудничества на Diel Sport. Компанията се стреми към двустранна връзка между спонсора и отбора, като обединяващото е любовта към спорта.

Diel Sport облича Българските Олимпийски Делегации на последните пет Олимпиади – Нагано 1998, Сидни 2000, Солт Лейк 2002, Атина 2004, Торино 2006. Олимпийските спортни облекла на фирмата са получили признание от изтъкнати спортни експерти и журналисти.

Diel Sport е официален доставчик на облекла за мисиите на Българския Антарктически Институт. От 2002 до 2007 година пет антарктически експедиции са били облечени с Diel Sport в екстремните условия на Южния полюс при минус 50 градуса.

Diel Sport е официален спонсор на Младежкия национален отбор по ски на Словения.
Успехът и постоянството на Diel Sport са забелязани за тези 15 години както на родна земя така и по света – множество награди красят витрината в офиса на компанията и напомнят за нивото на критериите. Между тях се открояват:

– Медал и бронзова статуетка “Икар” от Българската Стопанска Камара за бързо развиваща се фирма с подчертана експортна програма, постигнала реализация на своите изделия в над 30 страни на четири континента.
– Златен компас” – награда на българските медии, връчена на Diel Sport за отличните взаимоотношения и забележителното присъствие в тях.
– Специална диплома и статуетка от Национален съюз “Произведено в България” за най-добър български производител.
– Дипломи от Българския Олимпийски Комитет за специален принос за развитието на българския олимпийски спорт.
– Специална диплома от ISPO – Мюнхен за „постоянно и забележително присъствие”. Diel Sport участва в ISPO – Мюнхен (най-голямото световно изложение на зимни спортни стоки) със своите авторски колекции през последните 12 години
 – Специална диплома от Висшия Институт за Мода в Париж за „високите технически и естетически качества на продуктите на Diel Sport, за оригиналния и успешен маркетинг и за ефективната политика на управление на човешките ресурси”.
– Почетни дипломи от специализирани изложения в Москва, Истанбул и други регионални форуми.

Тази година облеклата на Diel Sport са разработени в пет отделни линии, които влизат в пряка конкуренция с продукцията на фирмите от най-високия клас в бранша и се целят в различни сегменти на широката спортна аудитория:

Diel DIVINE е за онези, които издигат стила и модата в култ, държат да бъдат забелязани на пистата, и за които е обидно да имат същия екип като някой друг. Това е уникална колекция на DIEL Sport в която висшата мода и последнитетехнологични новости в областта на ски облеклата са постигнали една перфектна симбиоза. Свръх леки, разтягащи се материи с възможно най-високи параметри на влагоустойчивост и дишане и ултра тънки изолационни материали с висока степен на топлене осигуряват пълна защита, за да може комфортът никога да не изоставя тялото. За дамите материите са сатенени. Моделите са изключително изящни – елементи на корсаж, дантели, фини ръчни бродерии със сребристи и златисти отблясъци, апликации от кристални камъни и много богати естествени кожи създават омагьосваща пищност и запомнящ се шик. Дамите могат да добавят към своите тоалети и уникалните шапки от естествен косъм. Мъжките модели DIVINE са спортно-елегантни. Материята наподобява естествен велур. Мъжествената рокерска визия е постигната чрез кожени нашивки, заплетени божествени щампи, капси, декоративни тегели и отново естествени кожи.

Diel ALPINE впечатлява елегантните и не толкова стремящи се към показност. Това е високотехнологична линия на DIEL Sport в която е използван четиристранен стреч материал, даващ максимална възможност за движение. Тази материя не ограничава свободните движения при екстремна активност, особено в ключови области като подмишници, кръст и колене и позволява създаване на превъзходен силует на дрехата, защото практически няма ограничения при следване извивките на тялото. Промазката му е Kayoku ultra със завидни параметри на водоупорност и дишане. Изолационните материали са много фини и леки, но с висока степен на топлене. Моделите ALPINE са много изчистени и прецизни, създаващи усещане за една “космическа” визия. По-меки тонове, леки сребристи и златисти орнаменти и деликатни лазерно изрязани апликации. Към основните якета и панталони са прибавени и доста аксесоари за завършващи елементи на цялостната визия. Блузи от Polartec материал, чиято конструкция създава въздушни джобове, които задържат въздух и запазват телесната топлина. За разлика от другите по-евтини платове флийс, продуктите Polartec Classic запазват изолиращите си и анти-пилинг свойства дори след многократно пране. Двуслойни якета и елеци от 2PLY, блузи от Fieldsensor и ръкавици от естествена кожа допълват колекцията.

Diel ULTRA печели феновете на екстремните преживявания. В тази колекция главно е заложено на технологичността, за да бъдат те абсолютно защитени при каквито и да е атмосферни условия в планината – най-надеждните и проверени материи, много екстри и аксесоари, усилени шевове и органичен дизайн. За да бъде предпазен от снега и дъжда потребителя може да избере от няколко варианта за лицев плат -японските DERMIZAX EV и TORAYDELFY с изключителни показатели за водоупорност и дишане или умела комбинация от двата плата. Всички шевове са подлепени. Използваните ципове са също водонепромокаеми. За да е максимално топло, а в същото време невероятно леко, е използвана термоизолация Thinsulate,специална разработка на 3М за нуждите на НАСА. Предотвратено е и най-неприятното и досадно нещо за активно спортуващия – потенето. Подплатата на моделите е от специален материал Fieldsensor, чиято роля е да транспортира влагата от тялото към лицевия плат, който диша с помощта своята микро пореста мембрана. В тази колекция, както и във всички други на DIEL Sport е използвана интелигентната система за конструиране на облеклата 3D Taylor. Тя позволява дрехата да следва извивките на тялото дори когато е на закачалка и дава пълна свобода на движението. Моделите ULTRA са много раздвижени с неприкрита агресивна визия, за постигането на която спомагат множеството лазерно изрязани и декорирани елементи, умелите цветосъчетания и смелия дизайн. Всеки елемент е проектиран и създаден така, че да може да се открои свободния дух, любовта към екстремното и умението да се побеждава. И тук има доста допълнителни аксесоари: якета и панталони от 3ply сандвич материя. Тази уникална тъкан е съставена от три слоя високотехнологични материали, обединени в едно цяло, за да създадат ултра-лек, топъл и ветро- и водо-защитен продукт. Лицевата страна е от двупосочен полиестерен стреч, междинния слой е от PU дишаща ламинация, а вътрешната страна е мек и фин Micro fleece с анти-пилинг. Ръкавиците са с мембрана Sympatex, която предпазва от сняг, дъжд и вятър, като позволява влагата по ръцете да се изпари. Използвана е уникална технология за създаване на 3-D мембрани с естествената форма на дланта за по-добро пасване на ръкавицата. Ски чорапите от олекотената изолационна материя Thermolite задоволяват и най-високите изисквания. Специалната комбинация от нишки задържа повече въздух и осигурява по-голяма топлина и защита. Якета от Polartec и шапки завършват колекцията ULTRA.

Diel DEMON е една изключително интересна линия на DIEL Sport, ориентирана към фрийрайдърите и тези които се чувстват като такива, с освободени линии, безшевни технологии, уличен стил, промазани платове в пастелни тонове. Освен конвенционалните материи използвани за този вид дрехи, тук силно са застъпени платове в каре и райе, с много мек и приятен напип. Акцента на тази колекция е как градската мода се качва с лекота в планината и на пистата. Това е голяма новост при студозащитните облекла, защото платове за градски дрехи са преобразувани във високотехнологични материи с професионални параметри на водо-устойчивост и дишане. Моделите DEMON са много разнообразни, представени в меки земни цветове, със свободни силуети и лазерно изрязани плетеници. Интересно тук е използването на магнитни копчета, които остават скрити и осигуряват лесно и перфектно закопчаване на дрехата. Тук отново присъства пълната гама от допълващи елементи: якета от Polartec, специализирани ръкавици за фрийрайд и сноуборд, шапки.

Diel SPORT идва с базова защита и дизайн, предназначена за любителите на снежните уикенди. Колекцията притежава цвят и финес като заедно с това осигурява надлежна защита. Тук основната идея на дизайнерите е да пресъздадат най–добрите си модели в по-достъпни ценови граници. Тази линия има невероятно свежа и пъстра цветова гама, лазерно изрязани елементи и естествени кожи. SPORT може да се нарече и фамилната колекция, защото в нея е обърнато голямо внимание на детските и юношеските модели. За децата освен комплекти от яке и панталон има и гащеризони, а юношеските модели са различни за момчетата и момичетата, с характерните за тях визия и цветност. И тук е обърнато внимание на аксесоарите: фини блузи от Polartec, мъжки, дамски, юношески и детски ръкавици и юношески чорапи.

Освен редовната комерсиална колекция Diel Sport произвежда и професионалната COMPETITION LINE където изискванията към качеството на материалите и начина на шиене са съобразени с върховете в световните стандарти. Индивидуалната им изработка позволява прецизиране на цветове, емблеми, нашивки и размери. Облеклата COMPETITION LINE са спечелили доверието на професионални спортни клубове, ски училища и планински спасителни служби в повече от десет европейски държави и у нас на компании като БГ Радио, М Тел, бТК, Carlsberg, British American Tobacco, Moto Pfohe, Coca Cola Co, Danone, DHL, FM+ Globul, Iveco, NEC, Nestle, vivatel, и много други.

Освен за успешно производство и световен продукт, Diel Sport дава пример на българските фирми и за модерно провеждана маркетингова политика. Рекламната комуникация на марката от години е истинско забавление за българската публика. Кампанията ‘планината е моят дом’ вдъхна живот на Diel Sport, вдъхнови хиляди и изпрати една българска спортна марка редом до най-известните и фен-ски световни лидери в бранша.

15 години Diel Sport радват всички български почитатели на снежните склонове, но също така и запалените скиори в Италия, Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия, Холандия, Великобритания, Русия, Чехия, Словакия, Дания, Норвегия, Унгария, Гърция, Турция. Компанията е добре приета из целия Европейски Съюз, а с членството на България много от логистичните и бюрократични прегради вече са стопени. Може да си пожелаем само да има повече компании, които да допринасят за развитието на родния бизнес по такъв красноречив начин.