Diel DEMON Collection 08/09

Demon колекцията, на българската зимна марка със стаж от вече 16 години,  е предназначена изключително за фрийстайл и фрийрайд ориентираните сноубордисти и скиори. Силите на мрака обещават перфектна защита от мраз и влага след като са привлекли на своя страна високите технологии – японски лицев плат TORAYDELFY,  лазерно рязане на платовете, безшевно съединяване, водонепромокаеми ципове и, не на последно място, материи от ново поколение.  Освен конвенционалните материи използвани за този вид дрехи, тук силно са застъпени платовете в рибена кост и райе, с много мек и приятен напип.Акцента на тази колекция е как градската мода, се качва с лекота в планината, било то на скока или на пистата. Платове за градски дрехи, като палта, панталони и сака, са преобразувани във високотехнологични материи със своите високи параметри на водоустойчивост и дишане  -15 000mm/15 000g/m2 за 24 часа.
   
За да е максимално топло, а в същото време и невероятно леко, е използвана термоизолация  Thinsulate – специална разработка на 3М за нуждите на НАСА. Използват се също и магнитни копчета, които остават стилно прикрити, а осигуряват по- лесно и перфектно закопчаване на дрехата

За колекцията е изключително забележителен и начинът на щампиране на платове и модели. В щампата умело са преплетени логото и духът на DEMON.

Моделите са разнообразни и както платовете, така и силуетите са взаимствани от градската мода. Представени са в меки земни цветове, лазерно изрязани плетеници, нитове и бродерии. Комбинацията от всичко това веднага те навежда към мисълта за дяволското и свободното.
   
Тук отново ще намерите пълната гама от допълващи елементи: Термо бельо,термо чорапи (произведени от олекотената изолационна материя – Thermolite – специалната комбинация от нишки, която задържа повече въздух и осигурява по-голяма топлина и защита), специализирани ръкавици и шапки.

Каталогът може да намерите на www.dielsport.bg