Денсхол ритми, хип-хоп и топло реге – това е Dancehall Arena

Първото събитие на Jamaica Air Force за 2012 г. ще ни представи на една сцена най-доброто от местната реге и денсхол сцена. Признати имена в областта от чужбина допълнително ще покачат градуса на настроението в иначе студения януари.

Original Uman и Selecta Killa ще са гостите от чужбина, които ще видим на сцената на клуб *Mixtape 5* на 20-и януари. DRS и Jammi Youth (Roots Rocket Sound) пък са местните артисти, които ще се представят с лайв изпълнения по време на първата Dancehall Arena.

Jammi Youth

Позитивните вибрации ще се леят и от сетовете на Brmbaras (Zionionz Sound System), SAVA (Camp Sessions) и Lazy Face (Jamaica Air Force). Очакват ни общо над 7 часа денсхол, хип-хоп бийтове и реге.

Билетите за Dancehall Arena вече са достъпни в мрежата на Ticketstream.bg (Orange, M-tel, TBI Credit, Техномаркет, Multirama, Office 1 Superstore, На Тъмно) на цена от 10 лева на предварителна продажба. На място и в деня на събитието цената на входа ще е 12 лв.

Original Uman познаваме като истински пионер в областта на белгийските хип-хоп и денсхол. Музикалният му път стартира в началото на 90-те години с местната рап формация De Puta Madre. През 1995 г. Uman дава начало на реге/денсхол формацията Bass Culture Sound System, която лесно намира прекия път до признанието за качествата им. През годините Original Uman си печели солидна репутация на класен изпълнител на живо. Той е чест гост на сцените в Белгия и Франция, наричайки се Dancehall Punk outta Belgium.

Original Uman

Първото му EP излиза през 2002 г. чрез BMG. Следва акустичният реге албум "L’aventure c’est l’aventure" от 2005 г. Решен да се отдалечи от големите звукозаписни компании, Original Uman започва сам да издава продукцията си. Последният му микстейп, който излезе преди едва няколко седмици, се нарича "Umanity".

Едно от нещата, които отличават Original Uman от останалите артисти в жанра, е социалната насоченост на текстовете му. Силното му присъствие на живо и дрезгавият глас, с който смесва реге и денсхол, са едни от най-отличителните черти на музиканта. След многобройни обиколки из Европа и работа с имена като NTM, De La Soul, GZA и Anthony B, дойде ред Original Uman да покаже на какво е способен и пред българската публука – по време на първата Dancehall Arena.

След толкова години на българската сцена DRS не се нуждаят от специално представяне. Те са едни от най-силните местни рап изпълнители. Още с първия си албум показват предпочитания към денсхол ритмите в парчета като "Raggaskit II". Какво точно са ни подготвили Ndoe и Mytag за Dancehall Arena ще разберем на 20-и януари.

Младо попълнение и в същото време вече истински ветеран на българската реге сцена, Jahmmi Youth ще направи изцяло денсхол ориентиран сет специално за Dancehall Arena. Запознатите знаят, че подобни изяви се случват твърде рядко, за да бъдат пропуснати.

Мащабното реге събитие трудно може да премине без подкрепата на Zionlionz. На гости на Dancehall Arena ще бъде Brmbaras, който ще представи не само самостоятелен сет, но и ще бъде селектор и за сета на Jahmmi Youth.

SAVA е най-новото попълнение в екипа на Camp Sessions. Едва на 19 години, диджеят вече е често срещано и уважавано име на родната сцена. Младият талант има какво да ни покаже и това е причината да бъде поканен да разчупи атмосферата на Dancehall Arena.

Пилотът на Jamaica Air Force и домакин на събитието Lazy Face обещава да се потруди за доброто ни настроение така, че да ни се иска партито никога да не свършва.

 

Повече информация:

Live & direct

Original Uman


Sounds: 
http://soundcloud.com/davibejamaica/sets/uman/ 

Video:  http://www.youtube.com/watch?v=TcvAu5t6ATw

 

DRS – Video:  http://www.youtube.com/watch?v=aeCESW6-smA

 

Jahmmi Youth

Info:  http://rootsrocket.org/artist-profile-jahmmi-youth.html

Video:  http://www.youtube.com/watch?v=jQVKvOlYt14

 

DJ Side

SAVA – Sounds: http://soundcloud.com/sava

 

Lazy Face

Info: www.facebook.com/selector.lazy.face

Sounds: www.mixcloud.com/lazyface