DC сноуборд TEST

Вече отдавна не е тайна, че DC започнаха производството на собствена линия дъски, която от сезон 08/09 ще достигне и нашия пазар, чрез магазин Fabric. Спонсорираните от магазина Съни и Стоил вече пробваха дъските и имат преки впечатления относно това как се държат на родна почва…

MLF {MTN.LAB FREESTYLE} SERIES
IIKKA BACKSTROM signature model 154

Този борд на DC има конструкция, която го прави подходящ за каране в park и backcountry. С отсечената форма на носа и тейла – “radius to flat”, ще „плавате” върху дълбокия сняг и ще “заковавате” приземяванията си. “AERON ” сърцевината е изградена от топола и обече. За повече лекота дървото изтънява в носа и тейла без да прави компромис със здравината на борда. Лентите от кевлар и карбон, които вървят по дължина на дървото, позволяват на дъската да реагира моментално на промените в терена и също служат за поемане на вибрациите. Най-горният слой е  комбинация от “64.20 BI-AX” ламинат и здрав стъклопласт, и е изключително дълготраен. Базата ”4400 SINTERED” е здрава, плътна и доста бърза.

Този борд от MLF серията е тестван от Съни:
”Бордът е мек и лесно се огъва, но запазва стабилност. Удобен е за баланси. Формата на носа и тейла помагат за меко приземяване. Като пробвах backside boardslide на бокса, кантовете изобщо не запекоха, а не съм ги затъпявала предварително”.

XFB {XTREME FUN BOARD} SERIES
LAURI HEISKARI signature model 155

Този борд на DC е с конструкция, която го прави подходящ за хората, които “живеят” в парка, но от време на време искат да покарат и извън него. Това е бързо реагираща и мека дъска, която е изключително лесна за каране от всеки. “STRATUS ” сърцевината е изградена от 100% вертикално ламинирана топола, която придава лекота и гъвкавост на дъската. Сърцевината в зоната на стъпалата е подсилена от ленти  кевлар и карбон за още повече гъвкавост и лесно прехвърляне на тежеста от кант на кант. Най-горният слой е  комбинация от “64.20 BI-AX” ламинат и здрав стъклопласти е изключително дълготраен и устойчив. Базата ”4400 SINTERED” е здрава, плътна и доста бърза.

Този борд от MLF серията е тестван от Стоил:
“ Тази дъска определено е по-мека от предишните ми две дъски. Чувствам я много стабилна при скорост и на скокове.”