CROATIA CARNIVAL SNOWBOARD SESSION 2009

Лозьо се класира втори на Carnival Snowboard Session в Риека, Хърватска. На 31ви януари, организираното от хърватския сноуборд клуб «Nine» състезание събра на едно място 18 топ карача от 7 страни. А това място не беше сноуборд парк в планината, а на улицата пред хотел Bonavia в центъра на Риека, само на 200 метра от морето.

Войтек Паушвияк грабна първото място в сесията – това му беше първият път в Хърватска и малко преди да си тръгне обещал на организаторите да се върне отново следващата година, защото всичко много му харесало. Г-н Паушвияк спечели сума от 1000 евро, осигурена от главния спонсор на ивента – City of Rijeka. Чекът бил връчен лично от кмета на Риека, Войко Оберснел, който споделил, че градът приветства нови идеи и с нетърпение очакват следващата година, когато сет-ъпът за състезанието ще е още по-голям.

Лозьо Димитров беше един от тримата наши карачи на състезанието. Той спечели 500 евро, лично връчени му от директора на съвета по туризъм на Риека, Петар Скарпа. Лозьо смаял всички с трик, който никой от местните карачи не можел да определи (както пише в репорта си местно онлайн издание) – ‘front blunt switchup to switch back noseslide magoon out’. Неговият коментар по въпроса бил ‘ “Hey it’s just a trick, nothing special”, а след състезанието споделил с организаторите, че 2-рото място се дължи на наличието на парк в София и че бил очарован от гостоприемството на градчетo-домакин. Лозьо не е единственият ни представител в Риека – Джими Чокоев е 4-ти, а Марио Беньо – 6-ти в крайната класация.

Вид Барич, най-добре добре представилият се хърватин завършва 7-ми. След състезанието той казва, че е бил много доволен, че карал с толкова много топ Европейски карачи и е горд с това, че градът му подкрепя състезанието и родните си карачи.

Не само карачите получиха награди и публиката забърса разни goodies от спонсорите, местния магазин Warehouse и Ri-Fun.

Резултати:
  1. Войтек Паушвияк (Полша)
  2. Лозьо Димитров (yezzir, България)
  3. Баджи Такас (Унгария)

Официален сайт на състезанието:
www.carnivalsnowboardsession.com