Collision Course Skate Fest

Какво се случва когато събереш на едно място скейт състезание и музикален концерт? Collision Course. А какво се случва когато това място е скейт паркът на Русе? Първият по рода и мащаба си ивент, който града е виждал някога.

Състезанието ще събере скейтъри от цяла България, които ще имат възможност да премерят сили в русенския скейт-парк. Събитието ще започне с квалификации за неспонсорираните карачи, като след тях ще се състезават спонсорираните, или т. нар. ‘тиймови’ райдъри. Отсяването ще се проведе в няколко квалификации, като във всяка ще карат едновременно четирима души и само един от тях ще продължи напред. Така до оставането на четирима, от които да се излъчи победител. Предвижда се и категория “Най-добър трик” – ще се избира един или повече от уредите на терена, на който скейтърите могат в няколко опита да покажат най-доброто, на което са способни. Всичко това ще се проведе под музикалния съпровод на DJ Rudy (Urban Freakz), като същинската музикална част на фестивала ще дойде веднага след обявяването на победителите и раздаването на наградите. Тогава на сцена в рамките на скейт парка ще забият групите Rise Above (София), Spot (Русе) и Dufferpit (Dresden/Germany). Проектът е стартов изстрел за един скейтборд-фестивал, който да се провежда ежегодно в Русе с тенденции да се разширява и прераства в международен. Генерален спонсор на събитието е Globe.

Collision Course
Място: Скейт-парк Русе
Партньори: Община Русе, Международно дружество “Елиас Канети”, Bulgarian Adventure Sports, магазин 360°,спортен клуб "Русе Skateboarding".
Дата: 3-ти май 2008г.
Вход: свободен
Начало на състезанието: 13:00ч.
Начало на музикалната част: след награждаването, към 20:00ч.
Награден фонд: 300лв за първо място, 200лв за второ, 100лв за трето.