„Четвъртък вечер с Ashbury“ – Ристо

Третото поредно онлайн интeрвю с български карач, организирано от Ashbury България. След Лозьо и Марио, ето, че дойде ред и на Христо Петков – или както сигурно го познаваш по-добре – Ристо… един от основателите на Ninja Squad, един от основните действащи лица на Ch.K.G Movies, човекът зад революцията на българската сцена, марката проповядваща истинската „от карачи за карачи“ философия Ashbury… Освен, че се е посветил на карането с крюто си, Ристо е един от малкото хора в България, които чрез ежедневието си развиват сноуборд култура, сцена и индустрия в страната.

Тук можеш да прочетеш всички най-интересни, забавни и съдържателни въпроси, които бяха зададени на Ристо. Всички останали зададени въпроси по време на онлайн интервюто, всички отговори и коменатри към тях, можеш да прочетеш на стената на facebook страницата на Ashbury Bulgaria.


Модерна 3D арт инсталация на Ристо как прави уолрайд някъде в Родопите. Снимка: Иван Толийски.


Ивайло Гънчев: От коклко сезона shred-ваш?

Май стигнах дванадесет, но последните пет-шест са ми по-сериозни.

Даниел Дацов: Има ли надежда за някой скейт евент в Габрово?
Надявам се да има, от няколко години се опитваме да направим. Тази бяхме много близко, но пак не ни се получи. Стскай палци за догодина!

Al Pal At: Здравей Христо! Защо Заека не е в официалния отбор?
Заека е на приливи и отливи, държим го в напрежение.

Airblaster Bulgaria: Какво ще кажеш за Airblaster, миналата година изкара цял сезон със Finisher jaket?
Мисля и тази година да я искарам с него.. много ме забавлява. Airblaster са сила!

Ивелин Руменов: Здравей Христо! Какво би посъветвал младите скейт и сноу карачи, които искат да вървят напред в тези среди?
Основното е- да карат. Другото идва с времето, най-важното е да го правите с кеф и за кеф…това е ключа към успеха, според мен.

Мултифункционален слон в Слатина, който се прочу покрай последния брой на WR.  Снимка: Александър Атанасов.

Whiteroom Mag: Йо Ристо! Как си дюд? Липсва ли ти snowboard.com (почнахме да си пишем там първо…. 2003-та, 2004-та?)
Здрасти! Ха… там си беше сериозна работа, доста се изписа. Мисля, че повечето глупости, които се исписаха доведоха до много положителен обрат в днешни дни.

Владислав Илиев: На колко години беше когато се зариби по сноуборда?
Здрасти, ами някъде около 17. Малко късно…

Al Pal At: На какъв принцип подбирате карачите, които да подкрепяте? Ако искам да ме „спонсорирате“ на какви условия трябва да отговарям?
Ами, търсим яки и неподправени. Оставяме се на вътрешнтото си усещане. Ти май си го минал този етап.

Пламен Кьосев: Любим карач на Ashbury за скейт и сноу?
Иха…за сноуборда ми е много трудно да си избера! Джет е луд, LNP, Grenier, Luif убива…Kooly също ми е много любим от години…а напоследък Danimals, който е в АМ отбора. За скейт- Provost, Herman, Lizard и Antwuan (когато кара).

Ивайло Гънчев: Tre flip можеш ли?
Честно- не. На скейт едвам се бутам. Не ми се отдава.

Al Pal At: Въпрос с повишена трудност- какво е противопоказно да се прави през сезона?
Правило номер едно ако искаш да успееш е да не правиш секс. Ние това го спазваме от години вече!

Al Pal At: Какво искаш да видиш тази зима от сцената? Какво очакваш от сезона и какво би искал да се случи в личен и в общ план? С обич,  таен обожател.
Искам да мога да покарам поне толкова, колкото миналата година. Искам и тази зима да тръгваме минимум по 4-5 коли нанякъде. Това беше в личен, а в общ план- искам да видя дабъл корк от Гешчето.

Airblaster Bulgaria: Я кажи, кога за пръв път видя tight pants в сноуборда и какво си помисли ?
Еха, сложен въпрос! Тия дни ми попадна Neoproto и се замислих че май в този филм за пръв път видях тесни гащи и то точно на Нима. Не помня как съм реагирал, сигурно съм се смял или съм се чудил какво става.

Whiteroom Mag: Липсват ли ти Щатите?
Понякога много, когато се опитвам да пресека на пешеходна пътека, а никой не спира. А за сноуборда, няма защо да ми липсват, тука сме си всички и се борим винаги съм мислил, че е по-добре да съм покрай приятелите си. Вярно там има паркове, дълги с километри, но тук един варел и тръба на петно под перелик с 10 приятеля е много по-ценно за мен.

Water ride, Breck sylee!. Снимка: личен архив.


Al Pal At: Ти последно кой си- брат ти, или ти, или Фани и как по дяволите се оправяте един друг освен като тръгнете да карате, хаха…“Ей аз мога да карам, значи съм Димо…или Ачката.“
И аз по някой път се чудя кой съм. Интересното е, че все по-често почват да ни бъркат с Димо. Лошото е че ме бъркат и с други хора и то момичета, ти знаеш много добре хахах.

Иван Топлийски: Sushi, Sushi 2, Chiki riki boom boom, Farmer, Disco boys и Weekend – кой ти е избора?
Аре идвай насам, Ванка! Иначе забравяш White Trash и Human Hater… но определено ако ги подреждам ще са така- Farmer, Weekend, Disco Boys, Chiki Riki.

Airblaster Bulgaria: Липсва ли ти дебелия сняг на Узана?
Много да, сетих се тия дни за гората на завоя. Дали ще се върне този сняг?

Ристо над легендарната поляна над Габрово. Снимка: Александър Атанасов.

Симона Станева: Здравей, Ристо! Как се става нинджа и с какво ще ни изненадате утре в Канети-то?
Ами при нас схемата е така- идват хора карат с нас, издържат ли 3-4 карания няма отърване от нас!

Мартин Издимирски: О, Джизъс! Как е баце? А бе, да те питам- гледаш ли порно? Ако да, колко често? Любими актриси/актьори? Сваляш ли си или гледаш директно в сайтовете?
Честно, не гледам порно. Нещо нямам време…

Мартин Издимирски: Здравей Христо! Аз да те попитам- мислиш ли да се жениш скоро? Или още няма да разбиваш сърцата на твоите фенки?
Когато му дойде времто ще те извикам на ергенско парти и щи взема не 2 а 4 стриптизьорки!

Иван Попов: Коя е следващата благотворителна кауза за която ще се борите?
Още не знам, но съм пуснал ресърч. Определено с тази последната не ни се получава много.

Иван Попов: Как си счупи ръката? Гипса ти Ashbury ли е ?
Трудно ми беше, но на тия в Пирогов им беше по-трудно, като ми я чупиха втори път.

SilentProgression.tv: When are the ninjas coming over to Greece?
Hi how are you doing? I think this is the winter that we need to do it. I want to see that Luna Fest, Daniel is talking about it for like a decade and we always missed it.

Симона Станева: Най-запомнящо се пътуване?
Иха това е сложен въпрос, всяко едно е много яко. Ако трябва да кажа кое е последнто яко, това са всичките премиери, които направихме на филма. Хората покрай нас бяха супер забвани и се получи супер. А за пътуване, което помня и искам да повторя е преди може би 3 или 4 години. Бяхме със Метъла, Въшката, Сашо и Заека на палатки под перелик на едно петно. Ето така излгеждаше http://vimeo.com/3084160

Al Pal At: Какво мислиш за кънкьорите? А за скиорите? А включваш ли си пийпса и колко често? Кога ще има Chineese downhill състезание, и кой ти е любимият рапер?
Пийпса от вратата го вкючвам, стига да има батерии. Пудрата при Боб Марли…той не беше ли рапър?

Whiteroom Mag: Как се става нинджа? Има ли изпит?
Ами то самите пътувание с нас са си изпит. Ако издържиш няколко, си вътре. Май така се получава при повечето!

С тази снимка Ристо и Сашо печелят SnowCulture Ski, Snowboard and Photo Challenge 2008 г. Снимка: Александър Атанасов.

Георги Георгиев: Добър вечер! Искам да попитам, цялата тая история с Ashbury, Ninja Squad и тия медийни изяви за какво го правите? За пари, за слава или за удоволствие (или и трите)?
Хаха не е за пари определено, славата не бих могъл да кажа, че въобще може да се включва тук. Удоволствието е основното, и покрай него ако успеем да навием поне 10на човека да се качат да покарат ще е супер. Мисля, е по-добре малките да са на баира и да карат вместо пред компа, а за по-големите да са в чалгиййте.

Алек О’Калеко: Христо, кога ще започнеш да се занимаваш със сериозни неща?
И аз това се чудя, май ще е „сега или никога“.

Богдан Bulgaria: Хей , добра вечер на теб и на всички около теб и наздраве, хаха! Без въпрос от мен, само едно Евала за всичко, най-вече за подкрепата на всички карачи и благодаря за пътуванията заедно с теб ! Дано има още тази година!
Мерси Боги! Определено ще има още много пътувания…..и всяко следващо ще епо-яко!

Алек О’Калеко: Може ли да не ти връщаме парите?
Брат аз съм от Габрово, лоша карма е да ме питаш за такива неща!

Момчил Веселинов: Какво мислиш за начина по който се спонсорират карачи в България?
Останал съм с впечатление, че повечето „спонсори“ си мислят, че като хвърлвт 5 тениски на някой и искат снимки с тях от него му помагат по някакъв начин да се развива.
Трябва да се помага на момчетат да карат попвече, да се пращат в чужбина да карат с по-добри и .т.н. Вижда се че това се получава Лозьо 19ти в Ню Йорк, Гибона се справи супер в Атина, сега и малкия Геш. Не знам защо не го правят?

Благодаря на всички за въпросите,беше ми много приятно да отговарям! Надявам се останахте доволни, аз лично разбрах че без приятели сме за никъде!  Сега трябва да бягам към 4 стаи…

Ристо на корицата на 6-ти брой на списание Whiteroom. Снимка: Александър Атанасов.