Четвърти фотоконкурс на БАССЕС

През месец Май, БАССЕС организира своя традиционен, 4-ти поред фотоконкурс за най-добри фотографии от изминалия 07/08 зимен сезон. Наградния фонд е осигурен от Liberty Skis, Armada и Dragon.

Участие могат да вземат всички, които са направили снимки попадащи в някоя от трите категории:

Категория Freeride – снимка на скиор или сноубордист каращ по извънпистов терен или скачащ/летящ от естествено образуван релеф (скала, козирка и тн);

Категория Freestyle – снимка на скиор или сноубордист, скачащ от изкуствено направен скок, изпълняващ трик във въздуха или на съоражение – рейлове, боксове и тн;

Категоря Зима 07/08 – снимка в планинината през изминалия сезон;

Разпределянето на снимките в отделните категории ще се извърши по преценка на БАССЕС. Всеки желаещ да участва може да изпрати максимум до 3 снимки на [email protected]. Няма ограничения за това в кои категории попадат снимките – можете да изпратите например 3 снимки с freeride или по една снимка във всяка от отделните категории – всичко това зависи само от Вашето желание и преценка за това кои са най-добрите Ви фотографии.


Снимка победител в категория Freeride за 2007 г.
Фотограф: Иван Антонов Сноубордист: Иво Андреев Място: Рилски Езера

ПРАВИЛА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА СНИМКИТЕ:
Начало: 18:00 часа на 06 Май 2008 г.
Край: 00:00 часа на 20 Май 2008 г.

1. За да бъдат приети снимките Ви е необходимо да се съобразите със следните критерии:

– снимките трябва да са снимани от Вас, тоест Вие да притежавате авторските права над тях. Ако в течение на фотоконкурса се появи съмнение, че е изпратена снимка, не от фотографа, а от друго лице представящо се за фотограф на снимката, то тя ще бъде изключена от конкурса.

– снимките се изпращат в срок до 00:00 часа на 20 Май 2008 г.на адрес: [email protected].

– снимките трябва да са от сезон 2007/2008, тоест да са направени в периода Ноември 2007 – Май 2008 г.

– в мейла, с който изпращате снимките е необходимо да уточните: Вашето Име и Фамилия в ролята Ви на фотограф, мястото където е направена снимката и името на карача/скачача ако има такъв на снимката и ако Ви е известен.

– снимките трябва да са във формат 3:2 или 4:3 и да бъдат минимум 3 мегапиксела или иначе казано минималния размер в пиксели на снимките, които изпращате трябва да е 2100×1400 за формат 3:2 и 2000×1500 за формат 4:3. Ако имате снимката в по-голям размер е добре дошло да я изпратите без да я намалявате.. Правилото е: Колкото по-голяма разделителна способност – толкова по-добре…
– можете да изпратите максимум 3 снимки без значение в кои от категориите попадат.

2. Изпращайки Вашите снимки за участие във фотоконкурса, Вие се съгласявате те да бъдат публикувани на сайта www.befsa.com, да бъдат прожектирани в публични презентации на БАССЕС, както и да бъдат използвани за календари, плакати и всякакви други рекламни материали на БАССЕС, без асоциацията да Ви уведомява изрично за това. БАССЕС има задължението, да упомене на подходящо място автора на дадената снимка.


Снимка победител в категория Freestyle за 2007 г.
Фотограф: Борислав Стефанов Скиор: Ники "Малкия" Място: Рилски езера

3. От 20 до 29 Май ще се проведе гласуване от потребителите на сайта, които ще определят кои фотографии да бъдат наградени. БАССЕС по никакъв начин не се намесва в оценяването на изпратените от Вас снимки. Гласуването ще бъде отделно за всяка една от трите категории, а наградени ще бъдат авторите на оценените за първо място снимки от 3-те категории.

4. На 30 Май 2008 г. ще се проведе награждаването на победителите по време на голямото парти за закриване на сезона в Live House. ;-) Всички наградени автори ще бъдат уведомени на 29 Май на email-а, от който са изпратили снимките. Следете редовно сайта за повече информация.

ТУК може да видите какво се случи на миналогодишния конкурс!


Снимка победител в категория Зима 06/07
Фотограф: Любен Бранеков – Индианеца Място: вр. Мусала