BURTON EUROPEAN OPEN (BEO) 2008 – Update

Четвъртото събитие  от веригата състезания Burton Global Open Series  ще се помести в дните от 11-ти до 18-ти януари 2008 г. в Швейцарския зимен курорт Laax. От Burton вече обявиха топкарачите, потвърдили участието си в него. Това са – единственият човек в света взел златен медал, както от Winter X Games така и от Summer X Games – Shaun White, BEO слоупстайл победителят от 2005г. Chris Sorman, миналогодишният BEO халфпайп победител Crispin Lipscomb, както и Christophe Schmidt, Markku Koski, Risto Mattila и Stephan “Mu” Maurer. При жените потвърдили участие са Jenny Jones, която е 4-та в моментната TTR ранг листа, Cheryl Maas и Sarah Conrad. 

Тъй като BURTON EUROPEAN OPEN е състезание отворено за всички карачи без значение на техния статут, възраст или пол, всички, които имат желание може да посетят    www.opensnowboarding.com и да се регистрират за шанс да се състезават с едни от най-добрите сноубордисти в света.

Слоупстайл трасето и халфпайпът са изградени върху Crap Sogn Gion, като след провеждането на финалите по халфпайп на 18-ти януари, ще се състои и размазващ концерт в  Riders Palace в Laax. Miss Platnum ще загрее публиката, след което на сцената ще излезе и американското хип-хоп трио Cunnin Lynguists, които в края на този месец ще пуснат и четвъртия си албум – Dirty Acres.
     
Програмата на събитието разделено по дни изглежда ето така:

Петък, 11-ти: Слоупстайл младежи
Събота, 12-ти: Халфпайп младежи
Неделя, 13-ти: Слоупстайл предварителни квалификации & квалификации мъже
Понеделник, 14-ти: Халфпайп предварителни квалификации мъже и квалификации жени
Вторник, 15-ти: Слоупстайл квалификации жени и полу финали мъже & жени
Сряда, 16-ти: Халфпайп квалификации мъже & полуфинали мъже и жени
Четвъртък, 17-ти: Слоупстайл финали мъже и жени
Петък,  18-ти: Халфпайп финали мъже и жени
Петък,  18-ти: Концерт на CunninLynguists & Miss Platnum @ Riders Palace

Повече информация около протичането на състезанията от веригата Burton Global Open Series – ТУК!