Burton Amateur Tour ’07 – 17 февруари във Фън Парка на Платото на Банско

Остават по-малко от 2 седмици до съботния ден, в който всеки от вас ще може да покаже стил и умения пред международно жури, имайки уникалния шанс да попадне измежду едни от най-добрите бордисти в световната ранклиста Ticket to Ride. Burton Amateur Tour предвижда награди, зимни емоции и предизвикателства, среща на стари приятели и нови запознанства.

Три категории сноубордисти ще бъдат допуснати до състезанието в стил свободно спускане (slopestyle). Ако сте момиче/момче под 16 години или девойка/младеж от 16 до 20 години (родените до 1987 г. вкл.), попадате съответно в категориите 1 и 2. Ако сте от “по-старите” сноубордисти и сте във възрастовата група 20+ години, можете да се съзтезавате в категория 3. Тя ще премине като Fun Session и състезателите ще бъдат оценявани на базата на отделна класиция. Категория 3 е екслузивна и е комплимент от Burton България за съмишлениците на сноуборда, които са вдъхновение за всички подрастващи поколения и допринасят за развитието на сноуборд спорта в България, разпалвайки и поддържайки страстта към зимната дисциплина и планината и у най-малките.

Не пропускайте момента да демонстрирате класата на непрофесионалния сноуборд в България. Участието в съзтезанието е абсолютно безплатно, а регистрацията – изключително лесна. Всички, които попадавт в първите 2 категории – могат да се регистрират за участие в Burton Amateur Tour тук . Тази година максималният брой съзтезатели ще бъде 80.  За ентусиастите, вписващи се в категория 3, регистрацията се свежда до изпращане на И-мейл адрес: [email protected], kойто е необходимо да присъстват Вашите две имена и години и контакти за обратна връзка (освен И-мейл и актуален телефон за потвържение на регистрацията Ви). Крайният срок за записване продължава до 12:00 ч. на 15 февруари. След изпълване на местата,  желаещите да се състезават ще бъдат вписвани в допълнителен лист на чакащите и ще имат шанс да се пробват при отпадане на регистрирани участници в деня на състезанието.

За да покажете колко сте бързи и технични на снега, бъдете бързи и в регистрацията, защото местата са ограничени, а записването вече стартира. Интересът за участие в Burton АМ Tour в Банско е голям не само от страна на българските сноубордисти, но и от деца и юноши от други националности, които не пропускат възможност да се изкачват в световната ранклиста на ТТR и да сравняват уменията си с тези на техните идоли от световния сноуборд. Освен родни сноуборд любители, вече има записали се ентусиасти от Великобритания, Холандия, Полша и Гърция, а миналата година Burton АМ Tour в Банско събра и участници от САЩ, Румъния и Македония.

Тримата топ сноубордисти от всяка категория ще получат страхотни награди от Nixon, Burton, Park, и другите партньори на събитието. Специална награда за “Най-отличилия се сноубордист” ще бъде предоставена от Nixon – главен спонсор на Burton AM Tour за 2006/2007 година.

С подобаващо DJ парти ще бъдат отпразнувани вторите поредни финали на Burton АМ Tour в България. С фристайл микс, от скреч, хип-хоп, брейкбийт, танци и снежна атмосфера партито ще поздрави всички участници, съмишленици и организатори на Burton АМ Tour, феновете на сноуборда и зимните спортове и гостите на курорт Банско.

Платото на Банско за втора поредна година ще се превърне във фристайл парк. Фън Паркът, където ще се състои Burton Amateur Tour, ще бъде изграден от Ерик Белини, професионален шейпър с 20 годишен опит и главен дизайнер на най-големия фън парк в Европа в курорта Лаакс, Швейцария. Паркът ще остане активен за всички гости на курорт Банско и след уикенда на Burton АМ Tour (17-18 февруари) до края на зимния сезон. Пет професионални съдии, под председателството на словак, ще пристигнат в Банско за Burton АМ Tour. Като независими съдии, членове на Международнта съдийска организация (The International Judges Commission), те ще оценяват уменията и стила на съзтезателите безпристрастно и  професионално. Специална Tuning Station за подръжка на сноуборд оборудването на състезателите ще бъде създадена във Фън Парка на Платото специално за Burton AM Tour и ще функционира през целия ден за комфорта на всички сноубордисти и техните дъски.

Допълнителна информация за състезателите

В деня на Burton Amateur Tour, регистрацията на участниците ще се проведе в заведенеито “Happy End” срещу долната станция на кабинковия лифт. Ще е необходимо състезателите да се легитимират с лична карта, да имат здравна застраховка за състезание, както и да оставят депозит за стартовия номер, който ще им бъде предоставен от организаторите при регистацията. Депозитът ще бъдат възстановен при връщането на номера. Предварителната регистрация на състезателите ще бъде валидна до 9 ч. сутринта в деня на състезанието.
Състезателите ще трябва да покрият сами разходите по дневната карта за съоръженията на Банско, но Burton България и курорт Банско ще подсигурят специални условия за участниците при закупуване на картите. 
По-точна допълнителна информация около формалности като възможности за пренощуване, както и други детайли, съпровождащи подготовката и хода на състезанието, ще Ви бъде предоставяна своевременно.

Програма на състезанието:
Събота 17 февруари 2007 г.
>> Пристигане/Регистрация
08:00 Пристигане на състезателите
08:00-10:00 Регистрация на състезателите
>> Тренировки
10:00-11:00 Тренировки
11:00-11:15 Среща и кратък брифинг на състезателите
>> Квалификации
11:15-12:30 Джем сесия  I
12:30-13:00 Свободна сесия/ Почивка/ Загрявка
13:00-14:15 Джем сесия  II
14:15-14:45 Почивка
>> Финали
14:45-15:00 Подготовка/Загрявка
15:00-16:00 Финали
>> Награждаване
20:00- Награждаване и DJ парти

* Забележка
При неблагоприятно време – състезанието ще бъде отложено за неделя – 18 февруари.

За Burton Amateur Tour

Burton Amateur Tour е единственият по рода си международен турнир за деца, юноши и младежи – любители. Титулярите на всички 18 спирки от европейската му част се нареждат в ранклистата на уникалната световна топ-сноуборд класация ТТR. Благодарение на инициативата Amateur Tour на Burton, непознати до момента български сноубордисти – любители могат да бъдат изстреляни високо по професионалната точкова система на ТТR и да се съзтезават с техни конкурентноспособни връстници от цял свят.

Burton Amateur Tour е част от световното сноуборд турне Ticket to Ride. Събраните точки в юношеските категории повреме на Burton Amateur Tour осигуряват включване в международната ранклиста TTR. TTR World Snowboard Tour е най-мащабната и активна световна инициатива за независими фристайл сноуборд събития, която цели да засили достъпността на сноуборд спорта както на ниво  любители, така и на ниво професионалисти. Като ежегодено турне, TTR World Snowboard Tour чертае траекторията към ешелоните на професионалния свободен стил сноуборд за мъже и за жени.  За повече информация: ТТR World Tour

Международната съдийска комисия. (The International Judges Commission) е организация, създадена от Международната ски федерация. Основната й задача е да обучава нови съдии. Най-добрите от тях съдийстват на основните международни съзтезания (като. Burton Global Open Series). Едновременно МКС подкрепя и основополагащи събития като Burton Aмаteur Tour. Международната съдийска комисия се състои от световни топ сноуборд съдии и промотира професионалния фристайл сноуборд посредством идеалите на сноуборд съдийството, основаващи се единствено върху волята и усилията на съзтезателите. Съдиите работят усилено с организатори на съзтезания по цял свят, за да подсигурят правилното протичане на първенствата както и коректното и точно прилагане на правилата, създадени от сноубордисти за сноубордисти.
За повече информация: International Judges Commission

ПРОГРАМА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ТУРНЕ НА BURTON ANATEUR TOUR ЗА СЕЗОН 2006/2007

ОКТОМВРИ 2006:
21.10.06: Landgraaf (NED)
28.10.06: Les 2 Alpes (FRA)
НОЕМВРИ 2006:
18.11.06: Milton Keynes (GBR)
ДЕКЕМВРИ 2006:
02.12.06: Madrid (SPA)
16.12.06: Bispingen / Hamburg (GER)
ЯНУАРИ 2007:
13.01.07: Les Crosets (SUI)
20.01.07: Madesimo (ITA)
ФЕВРУАРИ 2007:
03.02.07: Heubach / Masserberg (GER)
11.02.07: Alpe di Siusi (ITA)
17.02.07: Bansko (BUL)
25.02.07: Wildhaus (SUI)
МАРТ 2007:
03.03.07: Bialka Tatrzanska (POL)
10.03.07: Milzkalns (LAT)
17.03.07: Kuutsemäe (EST)
24.03.07: Talma (FIN)
31.03.07: Kläppen (SWE)
АПРИЛ 2007:
07.04.07: Mayrhofen (AUT)
21.04.07: Hemsedal (NOR)

За контакт: 
Георги Гавазов – Координатор Състезание, моб. 089 6736427, e-mail: [email protected];
Марина Чалева – PR – моб. 0887 44 50 94; е-mail: [email protected]
Eнержи трейд ООД – Exclusive Distributor Burton, RED, ANON, Gravis, Analog – Tел. 9812272;