BG сърф екшън от Индонезия – част 1

Нашият стар приятел Павката Кристов, се върна със силни кадри от 20-дневен сърф трип до Суварна, Индонезия. Главните действащи лица във видеото са инициаторът на пътуването Тодор Бояджиев „Джошката“ (сърф), Светослав Михайловски (бодиборд) и Робърт Баркър (53-годишен австралиец – сърф).

Не много са българите, които се вдигат да приключенстват извън туристическите курорти на Индонезия. Сигурно на пръстите на ръцете се броят пък тези, които се осмеляват (и са достатъчно подготвени) да карат на разбиващите се върху режещите, като бръснач коралови рифове 3-4 метрови вълни.

Джошката се връща от трипа с думите „Сега наистина разбирам защо е мечта на всеки сърфист да отиде в Индонезия.“ Едно огромно евала от нас и нямаме търпение да видим част 2, в която, както Павката ни сподели, ще можем да видим някой от по-големите уловени вълни от трипа.

Както можете да си представите, не се е разминало и без премеждия – като по учебник, всичко стартира с изгубен багаж, следва 8 часово возене с такси по разнебитени пътища до място където, нашите момчета се превръщат в една от главните атракции за стълкновение от местни жители празнуващи края на Рамадан. Следващите 20-тина дни са изпълнени с всевъзможни приключения – обиколки със скутери, запознанства с нови хора, нарязване на кораловите рифове, „оцеляване“ и трупане опит сред серии от гигантски вълни. Прочети целия разказ на инициатора на трипа – Джошката.