„Безредиците в Париж – една година по-късно“ Фотографска изложба

23 април – 09 май 2007
Галерия „Париж ”
ул. Париж N8
понеделник – неделя
11:00 – 19:00     

До 9 май в столичната галерия  „Париж” може да бъде видяна фотографската изложба – "Безредиците в Париж – една година по-късно’’ на най-новия фотограф на сп. Whiteroom – Никола Михов. След две самостоятелни изяви във френската столица, публикация в списание  ,,PHOTO’’ и наградата на английския уеб портал PhotoGalaxy.com за личния си сайт www.abstractclub.com авторът представя 30 снимки от размириците, между които и публикуваните в електронното издание на френския ежедневник " Le Monde ".

Досегашните си изяви Никола Михов дължи на своите абстрактни фотографии, които дават простор на въображението и ни карат да гадаем. Този път той ни разкрива другата страна на своя талант. От центъра на събитията авторът, които е живял четири години в Париж, улавя динамиката на обществените вълнения, сравними по мащаб  само с тези от Май 1968 година.

Проектозаконът за първо назначаване / CPE / наложен от френския премиер Доминик дьо Вилпен на 11 януари 2006г., предизвиква вълна от масови протести и стачки, продължили близо четири месеца. Окупирани са училища и университети, блокирани са магистрали и железопътни гари. Протестните шествия, в които се включват над 3 милиона души, завършват  със сблъсъци между полицията и  демонстрантите, при които са арестувани повече от 4000 души, ранени са над 400 полицаи, а  стотици коли опожарени.

Изложбата е съпътствана от акция за събиране на дрехи за дома за деца без родители П.Славейков в София, нека всеки които има възможност  да остави в галерията до деня на закриването на изложбата 9 май  пакети с дрехи и всякакви уреди и предмети които могат да зарадват децата които са на възраст между 6 и 18 години.