BEDBUGstudio представя Back To The Unity vol.2

На хоризонта на музикалния хипер-креативизъм се задава най-големият хип-хоп фестивал на България до момента. Събитието е от ново поколение и ще синтезира в себе си най-ценното от творческия потенциал на едни от най-активните артисти в стила.

BEDBUGstudio, съвместно с Illmate rec., събира групи и солови артисти от цялата страна, които за пръв път ще излязат на една обща сцена. Основите на Back To The Unity бяха положени през 2006г., когато за пръв път устатата утайка на българския хип-хоп, се завърна към обединението“.
Оттогава до настоящия момент, за развитието на тази музикална култура в България, можем да съдим по издадените сингли и албуми, както и по мащаба на организираните събития  в сферата.
Създавайки нова традиция Back To The Unity vol.2 се явява задвърждаваща проверка на нивото и в същото време изваждаща на показ цяла една скрито развиваща се дейност.

Дългият лист групи и соло артисти надминава и най-смелия меломански подбор.А по именно:
FARS (София),Wosh MC (София),Лого5 (София),One87 (Велико Търново),Ndoe (Добрич),Хората на Изгрева и Ragga One(Пловдив), X-Team (София), DIS (Русе/Силистра),Md Beddah и Van San (Враца/Русе),Gem (София),LAC (Ямбол). DJ’s: DJ Darkstep (София), Niki I (Велико Търново).
Водещ на програмата: Negy

Фестивалът ще се проведе на 19.04.2008, с начало 21:00ч., на голяма сцена, в черната зала на "Party center 4KM" (Бул. "Цариградско шосе "- 111). Пространство, въздух и чист звук.
Не пропускайте събитието, не само защото ще е най-голямото за годината, но и ще рискувате да изтървете уникалните колаборации между артистите.
Освен това, фестът посреща един от най-хубавите български празници – Цветница.

Нека бъде рап.

http://bedbugstudio.org  (линк към промо видеото на UFOtv)

текст: Августина Тодорова
дизайн: Nast