BATTLE OF THE YEAR – БЪЛГАРИЯ

Това е преелиминация, която дава право на българска група да достигне до сцената на най-голямото BREAKDANCE състезание  “International Battle Of The Year” (BOTY). Това несъмнено е събитието с най-обширен медиен отзвук в тези среди. Всяка година Boty Int. се посещава от над 15 000 души, идващи от целия свят специално, за да видят най-добрите брейкденс групи. Ежегодно издаваният DVD диск се разпространява в целия свят, а репортажи от събитието се излъчват от най- големите световни музикални медии (МТВ, МСМ).
 
 Провеждащо се от 1991г. в Германия, първоначално като ъндърграунд събиране на  брейкденс обществото в Европа,  името “Battle Of The Year” бързо набира популярност, разраства се и чрез разработването на единна система от правила на провеждане и критерии за оценяване  се превръща в своеобразен световен шампионат по брейкденс.
 
 За да може дадена група да достигне до финалите в Германия, тя трябва да премине през редица национални и регионални квалификации, които да спечели.

 Победителят от “Battle Of The Year” България ще представи страната ни на регионалната квалификация “Battle Of The Year Balkans”, която вече четвърта година се провежда в Солун (Гърция) и ще премери сили с групи от Гърция, Албания, Кипър, Турция, Румъния и Сърбия за място сред най-добрите,които ще участват във финалите в Германия през Октомври.
 
Всяка група излиза на сцената със специално подготвено шоу, оценявано по определени правила от внимателно подбрано жури, избрано от централата на Battle of the year.  Четирите групи, подготвили най-добрите шоута се състезават в директни танцови елиминации, наречени “битки” за първото място.

 Както вече бе споменато този регламент важи не само за финалите, а също и за всички квалификации и преелиминации. На всяка една от тях офисът изпраща свой представител, който да следи за правилното спазване на правилата по провеждането на състезанието.
 
 “Battle Of The Year” е сцена и място за изява на талантливи B-Boys / B-Girls и млади хора, занимаващи се с Хип-Хоп, а също така и възможност за всички да изразят себе си.
 
 Бихме желали ясно да се разбере, че сферата на развитие на “Battle Of The Year” извън тесните ограничения на състезанието ще бъде подчертана, простирайки се извън границите на Хип-Хопа по посока на професионалния свят на танца, като цяло.

 BOTY желае да даде на победителите, а също така и на всички участници истински шанс за бъдещо танцово развитие, което до сега бе невъзможно поради факта, че “Battle Of The Year” не бе призната официялно от световните танцови компании, агенции и институции извън Хип-Хоп обществото. Те не биха направили усилие да достигнат до нас, за това ние трябва да се стремим да извадим танца от ъндърграунда и да го издигнем, достигайки до тях, карайки ги да разберат колко далеч е стигнала нашата култура и форма на изразяване.
 
 За повечето B-Boys / B-Girls по света “Battle Of The Year” е уникално и многo важно събитие. Ето защо всяко решение, което се взима на този евент оказва огромно влияние върху цялата B-Boy сцена. На журито се налага да взима изключително отговорни решения.
 
 Ето защо се търсят единни правила оценяване, които да важат за всички BOTY събития (финали, квалификации, преелиминации), които да направят системата за оценяване прозрачна и разбираема за всеки.
 
“Battle Of The Year” винаги е било B-Boying / B-Girling събитие. B-Boying-а включва: Toprock и Downrock с техните поделементи: Up Rock, Footwork, Legwork, Powermoves & Freezes. Другите танцови форми като Popping, Locking, House Dance и дори традиционни танцови елементи от, например: Salsa или Capoeira могат да бъдат показани в шоутата и могат да окажат въздайствие и влияние върху оценяващите, в зависимост от начина, по който са използвани и представени.
 
 По-подробно представяне на каритериите и системата за оценяване ще намерите ТУК

А сега най-важното за Battle Of The Year – България:

Дата:

29/04/2007, 18:00ч.

Място:
   София, зала “Универсиада”
   
Жури на “Battle Of The Year” България ще бъдат:
    Lamine – Vagabond Crew (France)
    Brahim – Pokemon Crew (France)
    Dori – (Hungary)

Dj`s:
    Phase One – Sleepwalkingz (BG)
    Madman – Electric Force Cru (Austria)

Rap acts:
    Wildchild – Lootpack (USA – California)
    X-team
    Skill & Jose

Beatbox showcase:
    Redone

B-Boy Showcase:
    Electric Force Cru

Electric Force Crew