BATTLE OF THE YEAR – БЪЛГАРИЯ

Най-значимото breakdance събитие на годината, което дава право на три български отбора да заминат за Гърция, където ще се състезават с балканските си колеги, а тамошният отбор победител ще участва в световната битка на годината. Накратко: The Battle Of The Year – България представлява предизвикателство и шанс за широка изява на b-boy crew-тата от цялата страна.

Тазгодишното се проведе на 29 април в столичната зала "Универсиада", където публиката създаде атмосферата, достатъчно мотивираща, за да може отборите да покажат всичко от себе си. И все пак целта им бе не само да спечелят квота за Гърция, но и разбира се да се забавляват.
Откриването направиха момчетата от Electric Force Crew, които в ролята си на организатори на състезанието не участваха в надпреварата за квоти за Балканското в Солун. Излизането им имаше за цел да надъха отборите и да подготви публиката за предстоящите представяния. 
В борбата участваха crew-тата на No Retreat, NRG Wild Crew, Express Our Soul, X-NRG, Air Style, Crazy Steps, Plastic Def Squad и Effect.

Състезанието се проведе на две части от по 4 отбора, като между тях се състояха директни battles – двама срещу двама.
Да не затихва beat-a през цялото време се грижеха Phase One от Sleepwalkingz(BG) и Madman от Electric Force Cru(Austria).
След като всички отбори показа на какво са способни, а то определено не беше за изпускане, непосредствено преди финала на сцената излезе българската Beatbox машина Redone.

Представянето му успешно обираше цялото внимание на публиката докато тримата съдии, Lamine от Vagabond Crew и Brahim от Pokemon Crew – Франция и Dori от Унгария, решаваха съперниците за двете директни битки за първите три места.
И така след като отборът на Crazy steps взе 3то място и си осигури квота за Солун, дойде време за най-атркативната част от събитието – 15 минути за отборите на Plastic Def Squad и Effect в директен battle. Резултатът – изключително добри изпълнения, зрелище за публиката и адреналин за момчетата от двата отбора. Съдиите отсъдиха второто място за Plastic Def Squad, a първото място и цялостно поемане на разходите по време на квалификацията за балканските страни получи плевенското crew Effect. Ако на някой му е минавало през ума напоследък, че трябва да види беломорския бряг и стъпаловидно подредените солунски къщички, то събота е момента. Тогава е датата на провеждане на балканското състезание, което ще даде правото за участие на един отбор на същинскaтa The Battle Of The Year в Германия. Ще стискаме палци за трите български crew-та и ще се надяваме да няма съдийски пристрастия или ако има, то поне да са в наша полза!

снимки: Limpa