българският сноуборд отбор

Бандата на Ахтаподов и Кабасанов в Швейцария

Сноуборд надеждите ни усилено се подготвят за новия сезон. Състезателният сезон наближава и българските сноубордисти не си губят времето. Вече почти две седмици националният ни отбор по фристайл е в швейцарския курорт Саас-Фе, където се провежда подготвителният им лагер.

Мони МитревМонката разцъква в парка.

 Отборът е в пълен състав-Петър Гьошарков, Симеон Митрев, Константин Славов, Георги Георгиев, Камен Петров и Борислав Стоянов, водени от треньорите си Христо Ахтаподов и Богдан Кабасанов. За щастие няма сериозни травми в лагера на нашите и те определят състоянието си като „перфектно”. Със сигурност за това допринася и курорта Саас-Фе. За поредна година условията, предоставени на сноубордистите, са на много високо ниво, като паркът се счита за най-добрият в Европа през септември. Пепи Гьошарков разкри, че със съотборниците си работят усилено върху нови трикове, но подробностите запази в тайна.

Камен и Коцето с Халдор ХелгасонКамен и Коцето с Халдор Хелгасон.

 Освен за нашите фристайл олимпийски надежди, Саас-Фе е временен дом и за сноубордисти от Финландия, Франция, Италия, Русия и Швейцария. Всички използват пребиваването в долината Саас максимално, за да усъвършенстват уменията си и да се представят отлично през новия сезон. Възпитаниците на Ахтаподов и Кабасанов се прибират в родината на 27-и септември, но с това не се слага край на подготовката им. През октомври предстои още един лагер, този път в Хинтертукс, Австрия, а през ноември ще се проведе първото състезание за сезона – „Pleasure Jam” в курорта Дахщайн.

Пепи с хендплантПепи с хендплант. Снимки: личен арфив.