Atomic Superpark, Dachstein – отворен!

На 10-ти май на познатия ни глетчет Dachstein, отвори врати очакваният с нетърпение Atomic Superpark. Всъщност интересното е, че поради огромното количество сняг и перфектната работа на шейпърите, паркът отвори врати три седмици по рано от обичайното за този период на годината. Самото откриване събра голямо количество карачи, голяма част от които заявиха, че проектираният от Bernd Mandlberger (QParks) и неговото крю Atomic Superpark е най-добрият, в който някога са карали.

В паркът за начинаещи има 6 различни рейла, вариращи от лесен рейнбоу до също толкова лесен кинк рейл, а също така и линия от три кикъра. Условията са просто перфектни за начинаещите фристайлъри.

Про-паркът от своя страна предлага всичко, за което един карач някога е мечтал. C-бокс, рейнбоу бокс, уолрайд, 3 дървета пригодени за джибване, са само част от новостите, които ще изненадат напредналите в занаята. Кикърите от своя страна, със сигурност ще ускорят пулса и на най-добрите.

В периода между 13-ти и 16-ти май се проведе и традиционната, шеста по ред "Superstarsession". Целта й е да събере едни от най-талантливите сноубордисти и фристайл скиори, замесвайки ги в редица фото и видео сесии, които да произведат възможно най-добрите материали. Събитието дава възможност на новопоявяващите се на хоризонта карачи да получат първите си медийни изяви, чрез присъстващите списания и филмови компании. Ярко проличаха имената на Ville Uotila от Финландия, австрийците Max Weickl и Marc Swoboda, Flo Galler, Kathi Gappmayr и Seppi Scholler (последните трима от отбора на Atomic), както и карачите от крюто на Horsefeathers.

Ако ще се чудите къде да покарате лятото, Atomic Superpark е със сигурност перфектен вариант. Цените на сезонните карти са както следва (паркът ще бъде затворен чак средата на юли):

Възрастни: 325 евро
Младежи: 276,50 евро
Деца: 165 евро


Lukas Draxl ©Jan Zach


Seppi Scholler ©Jan Zach


Tobi Tritscher ©Jan Zach


Ville Uotila ©Erwin Polanc


Josh Absenger ©Erwin Polanc