Andreas Wiig печели Honda Session 2008

В началото на този месец във Вейл, Колорадо за шести пореден път се проведе петзвездната Swatch TTR Honda Session. Слоупстайл формата на състезанието предложи на карачите четири скока в линия последвани от рейл, като всеки следващ кикър беше по- масивен от предишния. Победната серия на Wiig, която му донесе първото място започна с bs rodeo 9ка и премина в Cab 10, bs 9, fs 1080, огромен ‘Craig Kelly’ метод и завърши с fs бордслайд на последния уред.

Адски радостен завърши състезанието и Torstein Horgmo, който въпреки че остана след Andreas Wiig на втора позиция, се премести на 5то място в TTR класацията.

На трето място завърши американецът Chas Guldemond след успорваната борба с Horgmo. Цялостният резултат от слоупстайл състезанието изглежда така:

1. Andreas Wiig             NOR   
2. Torstein Horgmo      NOR    
3. Chas Guldemond    USA    
4. Robbie Walker          AUS   
5. Lonnie Kauk              USA   
6. Mark Sollors              CAN    
7. Tim Humphreys        USA    
8. Marko Grilc                 SLO    
9. Jonas Carlson          SWE    
10. Chris Soerman       SWE   

След събитието последваха и други размествания в TTR класацията, които може да видиш на www.ttrworldtour.com , като очакваме тяхното развитие и след поредното състезание от интригуващата верига, а именно The Arctic Challenge Swatch TTR SIX(6)STAR Event.

За повече информация, video highlights и снимки: www.sessionvail.com

                   


снимки: Shane Macomber