Air&Art – тази събота в Пампорово

На 3-ти март в Пампорово ще се проведа Графити фест и състезание по ски и сноуборд свободен стил на серия от два скока.

Освен иновативния формат на състезанието, организаторите от Пампорово АД и Пампорово ФънПарк са убедени, че комбинирането на зимните спортове с алтернативните изкуства е прекрасна комбинация, която за в бъдеще ще се развива като запазена марка на курорта.

Самото състезание ще се проведе в три отделни сесии, като в първата ще карат младите надежди на България (до 14 г.), включително от почти всички детски школи. Във втората сесия ще могат да се включат всички желаещи независимо от клубна принадлежност и възраст.

В най-атрактивната трета сесия ще участват само състезателите, които са се доказали като най-добрите в България и са поканени специално за ивента от организаторите.

Докато траят сесиите на скоковете в долната част на парка, на предварително подготвни площи ще се изявят едни от най-добрите майстори на графити в България. Графитите ще блеснат на сивите бетонни конструкции на отдавна недостроената ски шанца, като в последствие ще се превърнат в първата постоянна експозиция на графити в Пампорово.

За всички, които желаят да се запишат предварително за участие в състезанието – трябва да изпратите и-мейл на  [email protected], който трябва да съдържа трите ви имена, възраст, за кой клуб карате (ако има такъв) и с какво ще се състезавате (състезанието е отворено за ски и сноуборд).

Крайния срок за записване е 2-ри март 21:00 ч. За отбори и организации се приемат и групови заявки, които трябва да са във вид на списък, съдържащ данните описани по-горе.

За всички предварителни заявки ще има подсигурен достъп до парка в деня на състезанието. Заявки за участие на място (т.е. такива без предварителна заявка) ще могат да се правят само след представяне на редовна лифт карта за деня на състезанието.

И накрая (но не по важност) – за всички графити автори, които имат желание да вземат участие в събитието – изпратете ваши проекти на [email protected], като крайният срок за подаване на заявки е 29.02.2012, 00:00 ч. Одобрените артисти ще получат мейл на 1-ви март сутринта, в който ще бъдат описани всички подробности около участието им.