Aesthetiker Jam – Waengl Taengl 2009

От 14-ти до 20-ти март, в долината Зирелтал (зимният курорт Майерхофен) ще се съберат сноубордисти, скейтбордисти, стрийт арт-исти и музиканти от цял свят, за да сглобят не просто поредното състезание, а може би най-интересното австрийско снежно събитие за сезона!

Както сигурно знаеш, от TTR не раздават звездите си, като че да са си ги намерили на улицата, а въпросното Waengl Taengl си има 5 такива! Състезанието организирано от сноуборд компанията Aesthetiker има отворен формат на участие. Тази година в него, 15 от най-добрите записали се карачи ще се присъединят към 15-те поканени отбора, които ще формират крюта от по 4-ма карачи – мотото на събитието е Gang Jam. Там ще са карачи като Steve Gruber, Stefan Gimpl, Wolle Nyvelt, както и Пиратите Jocki Koeffler, Eirik Haugo, Danny Larsen и Lars Oesterle. Най-добрият отбор ще отнесе по-голямата част от паричната награда, а най-добре представилият се сноубордист ще се сдобие и с чисто нов мотор Suzuki DR125SM!


Wolle Nyvelt; снимка на Alex Papis

Тъй като сноубордът не е единственото нещо, което е в главите на момчетата от Aesthetiker, през шестте дни на събитието ще се проведе и скейтборд джем с участието, освен на множество карачи от Австрия, така и на отборите на Vans и Carhartt (от който една част беше в София, по време на есенния Urbanize street art festival – справка 9ти брой на списанието ). Място ще заеме и стрийт арт изложба, като за платна ще бъдат използвани и pow-surfer-ите на Wolle Nyvelt – специално направени за дълбокия сняг дъски, които се карат без автомати!

Шестте дни от събитието ще са придружени и с масивни партита и концерти, като част от поканените изпълнители са Masta Ace & Edo G (hip-hop), Danny Breaks (dnb) и легендарната скейтпънк банда Millencolin.

Vans Penken паркът, където ще се проведе Waengl Taengl, ще започне своето преобразяване три седмици преди началото на събитието. Ако случайно ти се върти из главата ходене до някои от Австрийските сноу паркове, трябва да прехвърлиш в ума си и идеята за Vans Penken, поради простата причина, че ще комбинираш удоволствието от карането на отворения за всички, с уникална структура сноу парк, с това да си свидетел на едно от най-креативните и интересни сноуборд събития за сезона. От Aesthetiker имат специално приготвени оферти за тази цел, които може да разгледаш на техния сайт, а до събитието има повече от месец!


снимка на Beckna


Dave Marterlleur; снимка на Mic Dragaschnig


Andreas Gidlund; снимка на Alex Papis


Ville Uotila; снимка на Alex Papis


Danny Larsen; снимка на Frode Sandbech