6-звездният Burton US Open ще награди шампионите на TTR Tour

Легендарният Burton US Open е финалният 6-звезден ивент от Swatch TTR Tour и ще бъде домакин на награждаването на шампионите за 2010/11. Провеждащо се между 7-ми и 13-ти март в планината Stratton, щата Върмонт, САЩ, Burton US Open е едно от най-очакваните събития в състезателния календар на всеки сноубордист и ще бележи седемте дни с halfpipe и slopestyle екшън. Участниците ще премерят сили за наградата от 200 000 долара и максимума от 1000 точки за световното класиране на TTR. Финландецът Peetu Piiroinen вече държи титлата за сезона при мъжете, а при жените всичко се свежда до това как Jamie Anderson (САЩ) и Kelly Clark (САЩ) ще се класират на Burton US Open.

Най-добрите сноубордисти в света се отправят към Stratton
Провеждащо се за 29-та поредна година, Burton US Open е най-дълго съществуващото сноуборд състезание в света и за пореден път ще отличи най-добрите на halfpipe и slopestyle. Тази година списъкът на състезателите е пълен с талантливи млади райдъри, които водят спорта към границите на възможното и все по-често застават на подиумите на 6-звездните ивенти. Белгийският сноубордист Seppe Smits имаше страхотен сезон и ще се бори да задържи второто си място в световното класиране. Seppe ще трябва да внимава със slopestyle майсторите, канадците Sebastien Toutant и  Mark McMorris, които за момента са съответно на трето и четвърто място в ранглистата. Следват ги швейцарците Christian Haller и Iouri Podladtchikov ,които ще дадат най-доброто от себе си на halfpipe и ще се опитат на подобрят позициите си в световния топ 10.

Kelly Clark има шанс да оглави класирането
При жените Jamie Anderson е доказала силните си умения през сезона и за момента оглавява класирането на TTR. Сънародницата й Kelly Clark, която е настоящият номер
11,е била претендентка за първото място на всички TTR halfpipe състезания,в които е участвала тази година. Тя си е осигурила само 5 от необходимите 7 TTR резултати след US Snowboarding Grand Prix, но все още има шанс да изпревари Jamie, ако се представи добре на halfpipe и slopestyle на US Open. Настоящият номер 2,Cilka Sadar (Словения),ще трябва да внимава с Kelly, както и с другите талантливи състезателки като шведката  Sina Candrian, норвежката Kjersti Buaas-Ostgaard и финландката Enni Rukajärvi, които са в TTR Топ 10 и имат шанса да подобрят резултатите си.

Награждаването на шампионите при мъже и жени на Swatch TTR Tour
Сезонът 2010/11 на TTR Tour стана свидетел на някои невероятни моменти през последните 10 месеца, а усилията на топ състезателите ще бъдат наградени на закриването на Burton US Open. Първите петима сред мъжете и първите три при жените ще си отидат с част от наградата от 200 000 долара, а шампионите ще отнесат така желания трофей на TTR World Tour Championship. Състезателите, които финишират в топ 10, автоматично получават покана за всички 5- и 6-звездни ивенти за сезон 2011/12.

Гледай Burton US Open на живо
Burton US Open е събитие,което не искаш да изпуснеш, така че следи какво се случва на живо от 9-ти до 12-ти март за полуфиналите и финалите. За новини,снимки и видео от Stratton, Върмонт посети ttrworldtour.com. Регистрирай се на www.snowboardingresults.com, където ще откриеш най-големия архив от резултати от сноуборд състезания по цял свят.


Iouri "Ipod" Podladtchikov на Burton US Open