3,2,1… Интервю с Иван Тодоров

Признаваме си, очаквахме – не, направо залагахме, че следващият проект на Ванката Тодоров ще се казва „Намерени“, но уви той ни изненада и само преди броени дни пусна трейлър и обяви премиерата на новия си филм „3,2,1…Зима“.

Хубавото е, че след „Скрити“, и новият проект обещава да е обгърнат от позитивна атмосфера, нещо съвсем характерно за стила на Ванката. Oще по-хубаво е, че ще видим целия резултат след около 2-3 седмици, а най-хубавото е, че снегът ни навести и загатна за сериозни си потенциал през следващите месеци.

„3,2,1… Зима“ – тийзър

По традиция хванахме Ванката за няколко въпроса, свързани със „3,2,1…Зима“.

Кажи сега защо не „Намерени“?
Искаш да кажеш че сме загубеняци ли?,хахахахахаха

След толкова много едитване и висене пред компютъра, какви са според теб шансовете ти да хванеш артрит?
Никакви, всеки ден ходя на джогинг, взимам си хапчетата редовно, ям сушени плодове и ядки (предимно), избягвам интимните контакти, не пия, не пуша… да продължавам ли с глупостите?

Кой е вторият глас от трейлъра?
Гласът е на една изгряваща рап звезда! Ще имате възможност да се запознаете по-обстойно с гласовите му дадености в самия филм (-:

Как прекара миналата зима и с какво се занимава през лятото?
Миналата зима беше една от най-забавните които съм имал изобщо! Карах и снимах в Австрия в началото на сезона, а после като се върнах в България всичко беше като на филм (-: – постоянни пътувания, яки ивенти, нови паркове, места на които не съм бил преди… и всичко това в компанията на любимите ми хора! А лятото си продължи като зимата – едно безкрайно пътуване по красотите на България. И в края на Август започнах работата по филма.

Покрай снимките успяваш ли да караш колкото ти се кара?
Ами като гледам колко много материал имам и аз се чудя кога успях да карам?(-:,но не, снимането ни най-малко не ми ощетява карането, като правиш нещо което харесваш много, няма липса.

Сега след като вадиш втори филм, чувстваш ли се още по зарибен да снимаш и монтираш?
Всъщност целият процес ме зарибява, да хванеш някой супер добър трик под подходящ ъгъл и да снимаш цял ден с приятели на някое изолирано от света красиво местенце е толкова изпълващо, колкото и завършването на целия филм. Докато ми харесва всяка една част от процеса, ще продължавам да го правя.

Какво да очакват хората от „3,2,1…Зима“?
Красиви места, яки трикове, смях, филмотека… (-:

Кой беше най-запомнящият се момент по време на снимките?
Не мога да кажа, толкова са много! Цялата зима беше изпълнена с приятни емоции, просто този сезон нещата наистина се получиха!

Искаш ли чрез Whiteroom да изпратиш някакво послание до хората или определен човек?
Искам да благодаря за това, че има толкова много хора, които са „на черешата” и правят това, което обичат. За мен е удоволствие да правя филми за тях!

…и все пак сме длъжни отново да те попитаме: Няма ли да хвърляш ските вече и да ги смениш с нещо по забавно… например сноуборд?
Ами все повече хора започват да ми казват че съм сноубордист на ски, не знам каква е тази експертиза, но маи има нещо вярно. Още едно време когато никой не караше фристайл ски, вие (скапаняци такива) не ме пускахте да карам на скоковете ви понеже бях скиор и май тогава се опитвах да приличам на сноубордист, за да мога да карам, ха-ха-ха-ха-ха-ха, та трябва нещо от тогава да е залегнало някъде там дълбоко… май трябва да отида на психиатър!

снимки: Иван Топлийски, Лора Желязкова


Снимка: Every Move A Picture


Снимка: Иван Топлийски