Два подиума за момичетета от фрийрайд отбора в Алпбах, Австрия

Теди и Тина се класираха съотвено първа и втора на двузвездното състезание в Алпбах, Австрия

Първият старт за нашите момичета Тина и Теди за сезон 2022 беше изпълнен с най-различни преживявания. Състезанието в Алпбах е с по-особен характер от други фрийрайд състезания поради формата му – освен показване на умения в сферата на фрийрайда, райдърите трябваше да покажат уменията си и в областта на фрийстайла по построените кикъри на склона.

Двата дни протекоха изключително интензивно за момичетата, имайки в предвид, че ден преди състезанието, почти нямаше видимост на склона и Теди и Тина имаха малко време да решат какви ще бъдат техните линии. Състезанието беше с ранкинг 2 звезди, което бе напълно по силите на момичетата за първи старт за този сезон.

В категорията на Теди, за съжаление нямаше друго момиче, но това не й попречи да покаже стилно и стабилно каране, което беше доста високо оценено от съдиите.

Видео със спускането на Теди може да видите тук.

Тина показа както винаги технично каране, но заради малка грешка броени метри преди финала и беше отредено второто място.

Видео със спускането на Теди може да видите тук.

Този старт беше перфектната загрявка и подготовка за предстоящото състезание на Тина и Теди във Фибербрун отново в Австрия, което е от по-висок ранкинг, а именно 3 звезди.