wrt_pamp

ТТR World Rookie Tour в Пампорово. The aftermath.

Спомням си още преди години, когато си говорехме в стария офис, как съвсем скоро щели да се появят новите лица в българския сноуборд. Как лека полека щели да изкочат нови хлапета, които с времето да надминат дори добре познатите ни лица от родната сцена. Е да, ама тогава дали защото бях по-малък или просто по-песимистичен, този сценарии не ми се виждаше възможен в близкото бъдеще. Някак си не можех да си представя, че ей така ще се пръкнат сума ти хлапета, които видиш ли щели да почнат да въртят големите трикове. Но ето, че с течение на времето времето показа, че съм грешал. Помня как преди няколко години видях за пръв път малкия Каменчо, който се мяташе от огромния скок на Пампорово. Напълни ми душата това хлапе, но въпреки това си мислих “е да ама защо няма повече като него”?

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ВЪВ ФЕЙСБУК

И ето ни няколко години по-късно, отново на същото слънчево място под небето, където за пръв път на родна почва се проведе състезание от веригата на TTR, за което организаторите могат само да се гордеят (догодина – поне четири звезди!). Състезанието, както всички може би знете, се нарича TTR World Rookie Tour и беше насочено към по-малките карачи. Двайсетина хлапета от родна почва се събраха в Пампорово за да ни покажат за к’во иде реч по темата “децата са бъдещето на сноуборда”. Редно е да споменем, че няколко седмици по-рано доста от тях бяха имали възможността да покарат под крилото на Марко Грилч, което определено им се беше отразило доста добре!

И така сред приказки, закачки и един доста приятен снеговалеж в петък вечер, прескачаме събота и се озоваваме на еър бега, рано сутринта в неделя, където слънцето напичаше, а малките машини тренираха за предстоящото състезание. Тук е момента да кажем едно огромно евала и благодаря на треньорите на тези хлапета – Ице Ахтаподов, Белака и Жана Жекова (простете ако изпускаме някой), които определено влагат огромни усилия, за да може децата да се развиват. Изключително много ни радва фактът, че все повече хлапета изгряват на сцената и все повече, хора осъзнават колко е важно да се подпомагат същите тези малки, но само по възраст, таланти. Самият факт, че голяма част от тях вече лепят седмици е достатъчно красноречив и говори сам за себе си.

Регламента на TTR World Rookie Tour беше следния- четири ръна на всеки карач, брои се само най-добрият. Съдии бяха Георги Георгиев- Черния, Кирил Гъстев и Христо Ахтаподов- Ице, а зад микрофона- любимецът на всички – МС Лозьо. Победител станана едно момче, което през последните две години ни прави наистина огромно впечатление. Това е Мони Митрев, който освен слава, награди и вниманието на всички мацки, печели и билет за финалите на World Rookie Tour в Ишгъл,Австрия. Много скоро можете да очаквате и мини профил с Монката, който подготвяме в момента.

Финално класиране

Groms
1. Симеон Митрев
2. Стефан Вангелов
3. Константин Славов

Rookies (родени от 1-ви януари 1995 г. до 31-ви декември 1997 г.)
1. Стефан Михалков
2. Йордан Мирчев
3. Филип Кьониг

Генерално (родени от 1-ви януари 1998  г. и по-малки)
1. Симеон Митрев
2. Стефан Михалков
3. Йордан Мирчев

текст и снимки: Борислав “Бобо” Камилов