_MG_0494

A team Winter Cups

Зимата отмина. С нея и невероятния сезон, който ни затрупа с адски много сняг. Той беше такъв, какъвто всички мечтаехме и дори още предсоставя възможности за каране по високите планински части. Сезонът беше наситен със много събития и състезания, а за първа година се проведе А – ТЕАМ Winter Cup.
_MG_0259

Идеята на надпреварата беше да даде на възможност на всички български сноубордисти и скиори да вземат системно участие в една поредица от състезания. Насочена изцяло във фрийстайла,

_MG_0373

_MG_0148

„А купата” се проведе на най – подходящите места за практикуване на любимите ни дисциплини, а именно Пампорово, Осогово и Боровец. На всеки един от курортите, шейпърите бяха дали всичко от себе си и купата се радваше на перфектни трасета и уникални условия за каране. Благодарности за това трябва да отдадем на Funpark Osogovo, Snow Park Borosport и FunPark Pamporovo.

_MG_9816

В състезанията по ски и сноуборд взеха участие около 50 човека в отделните категории, а именно мъже, жени, юноши и девойки. Тъй като състезанията бяха отворени за всички, в тях взеха участие и малки деца, които караха заедно с по – можещите каки и батковци.

Настроение никак не липсваше и на трите ивента, като за това се грижеше и добре познатия ни глас на Боби „Сабята”. Той знае как да накара зрителите да се забавляват и се чуха безкрайно много стари и нови бисери. Съдийската бригада пък бе с ядро Марин Сладкаров и Стефан Попадин, а във всеки от кръговете се включи 1 местен съдия.

11104079_10205162478119838_1693294944_n

През трите ивента се залепиха доста трикове, като отворения формат даде възможност на доста каране и максимално използване на възможностите на парковете.
Генералното класиране се оформи чрез групиране на представянето от трите състезания. Победителите бяха отличени с купи, а награждаването бе осъществено в столичното заведение Терминал 1. Както подобава един хубав състезателен сезон трябва да бъде изпратен с разтърсващо парти. Точно това се случи и над 800 души вилняха заедно по звуците на DoLittle и Boro. Много сноуборд и сърф филмчета бяха показани на широката аудитория, а алкохолът, който се погълна бе с индустриални количества.
В крайна сметка идеята да се проведе серия от състезания с изключително настроение се получи. Всички състезатели и зрители грееха с 24 каратови усмивки и напрежение определено липсваше. Контузиите също липсваха, освен във финалната вечер. В крайна сметка класирането изглеждаше по следния начин:
Мъже Сноуборд:
1.Петър Гьошарков
2.Иван Иванов
3.Симеон Митрев
Жени Сноуборд:
1. Михаела Варошкина
2. Ния Попова
3. Бетина Кичукова

Юноши Сноуборд:
1.Иван Иванов
2.Симеон Митрев
3.Боян Стоев
Ски
1.Виктор Калайков
2.Димитър Козаров
3.Виктор Божков