snowboarders-call-sochis-halfpipe-garbage-blast-organizers-for-being-too-cheap-to-build-it-right

Сочи – Халфпайп програмата днес

Днес е халфпайп състезанието за мъже в Сочи. Ето я и програмата (часовете са в българско време):

12:00 ч. – Квалификации
17:00 ч. – Полуфинали
19:30 ч. – Финали

Състезателите са общо 40, като сред тях са карачи като Юри Подлатчиков, Пеету Пиройнен, Артур Лонго, Кристиан Халер, Тим-Кевин Равняк, Яне Корпи, Дани Дейвис и разбира се, претендентът за трето олимпийско злато в халфпайпа – Шон Уайт. Трябва да споменем и участието на едва 15 годишния японски карач Аюми Хирано. (Роден през ‘98ма, той не само изпуска световното по футбол от ‘94та, но и това от годината на раждането си, когато всъщност испанците ни бият с 6 гола, така че не е изпуснал кой знае какво)

След отказа на Shaun White да участва в слоупстайл състезанието, сега победата за El Blanco изглежда задължителна. Много от карачите отново имат големи критики към трасето, като този път със сигурност голяма вина има и времето. Вчера температурите са достигнали 12°C, като днес се очаква да стане 14°C. Все едно да караш тук, навън в момента.

От Transworld Snowboarding са говорили с олимпийските съдии, относно триковете, които те ще очакват от карачите. Посочени са осем критерия: амплитуда, трудност, изпълнение, разнообразие, използване на пайпа, прогрес, риск и комбинативност. Цялата статия на TS е тук.

След като финалите при мъжете минат, остава да видим и халфпайп състезанието при жените. То ще се проведе утре, 12 февруари. Програмата ще е като днешната:

12:00 ч. – Квалификации
17:00 ч. – Полуфинали
19:30 ч. – Финали

П.П.
Пожелаваме успех и на българските коментатори! Хайде момчета, вие можете!