image

Присъедини се към etnies в създаването на дъждовна гора в Коста Рика

Едно племе, една страна, една компания с една обща цел – създаване на дъждовна гора. “Едно” може да изглежда малко число, но когато един мозък (този на etnies) се съюзи с едно племе (Малеку) и една организация (La Reserva*), резултатите могат да бъдат невероятни!  За да отпразнува 25-я рожден ден на etnies, собственикът на компанията и про-скейтър Pierre-Andre Senizergues е решил да насочи поглед към предстоящото в следващите 25 години! А какъв по-добър начин да се отпразнува бъдещето от създаването на дъждовна гора?

От видеото и сайта на etnies можеш да научиш повече за проекта “Купи обувка, засади дърво”.

etnies са на път да засадят повече от 35 000 дървета в резервата на Малеку в северна Коста Рика тази година.
Малеку е местно племе, чийто начин на живот е неизменно свързан с гората, а то самото е считано за неин пазител. Повече от 150 години Малеку се е борило за гората, която намалявала в следствие на развитието на говедовъдството и търговията с каучук, прераснала във война и довела до жестоки кланета, които почти унищожили племето.
Обединените нации класифицираха земите на Малеку като биологичен коридор, който трябва да бъде възстановен, а 2011 бе официално назована  като “Година на гората” в световен мащаб. Сега Малеку има нужда от помощ за залесяването на тези земи.

И ето тук се появяваш ти! Всеки, който купи чифт Jameson 2 Eco, ще допринесе за залесяването на Коста Рика с едно дръвче. С помощта на La Reserva Forest Foundation и проекта на etnies “Купи обувка, засади дърво” Малеку ще успее да възстанови своя резерват.

 

Този проект ще помогне на Коста Рика да стане първата държава без въглеродни емисии до 2021г. Цел, подобна на тази, която Pierre-Andre си постави преди няколко години – до 2020г. etnies да бъде компания, която не отделя въглеродни емисии.

Ето как Коста Рика се превърна в идеалния партньор за проекта на etnies, а Jameson 2 Eco се оказа идеалната обувка, която да привлече обществото към идеята за възстановяването на дъждовната гора.

За външната част на Jameson 2 Eco са използвани рециклирани велосипедни гуми и употребявани гумени ръкавици, а връзките са изработени от пластмасови бутилки.

Дъждовните гори овладяват промените в климата, като осигуряват повече от четвърт от кислорода на планетата и са дом на хиляди животински видове.  Чрез засаждането на най-малко 35 000 дървета в гората на etnies, около 6 930 тона СО2 ще бъдат абсорбирани от атмосферата за целия период на живота им.

За etnies:
Създадена през 1986г., etnies е първата притежавана от скейтър компания, оперираща на световно ниво със спортни дрехи и обувки. Etnies не просто създадоха първия про-модел скейт обувка, но и първи въведоха технологични подобрения, които промениха завинаги скейт обувките. Днес целта на etnies е да остане водеща компания за екстремни спортове, отдадена на създаването на иновативни продукти, които да осигуряват максимална защита, комфорт и стил. etnies остават верни на корените си, спонсорирайки скейт, сърф, сноуборд, Moto X, BMX и auto отбори от световна класа.
За повече информация, посети etnies.com.

*La Reserva Forest Foundation е доброволческа организация, създадена с нестопанска, благотворителна цел и посветена на възстановяването и опазването на тропичните дъждовни гори по света.