Pray for Snow # 2 @ SOHO

Pray for Snow # 3 @ SOHO

На 22 януари, от 19:30ч в SOHO ще се проведе 3-тото издание на Pray for Snow. Миналата година Linesickers и SOHO организираха 2 тематични събития от поредицата Pray for Snow, в които акцент беше подготовката за зимния сезон. На третото издание на Pray for Snow гост ще бъде Константин Василев – Тино, планински спасител, отдаден на ските извън писта, катеренето и велосипедите. Той ще ни запознае с основните техники за лавинна безопасност при извънпистово каране, както в границите на ски курортите, така и извън тях.

Темите, които ще бъдат засегнати този път:
• Физическите процеси, участващи в образуването на лавини и основните климатични модели, предизвикващи лавинна опасност.
• Оценка на терена. Kак да идентифицираме потенциално опасни зони и да изберем подходяща линия на каране?
• Поведение на терена. Кои са основните проверки, които трябва да правим при извънпистово каране? Kак да идентифицираме потенциално опасни райони, за да не правим стратегически грешки?
• Спасителни акции. Kакво трябва да проучим при спешни случаи, за да увеличим шансовете за успешно спасяване? Кой координира спасяването? Каква екипировка ни е необходима и как да не губим ценно време?
• Сондиране и копаене. Kак да използваме ефективно екипировката и каква стратегия ще ни осигури по-големи шансове за успех на акцията?

По време на събитето от Linesickers ще ни издадат повече и за предстоящото ски и сноуборд състезаниe “Линията на Боговете“, което ще организират този сезон.

Вход: свободен
Линк към Facebook събитието: facebook.com/events/826223130767428/

Pray for Snow # 2 @ SOHO