Svlech-on-the-phone-3

По телефона с Искрен Захариев – Свлеч

Прелиствах един от последните ни броеве и попаднах на снимка на Свлеча, която ми е доста любима. “Я да му звънна и да го видя какво прав”, казах си аз. И така: Дззззъъъъън… Ало?

Как си Свлеч, не сме се чували от близо месец…

Нещо леко куцо започна сезонът, а и преболедувах някакъв грип, ама иначе съм ОК.

То всички май преболедуваха. Имало три вида грип в един момент…

Да бе, гадна работа. Ама вчера цъкахме стрийтче на Княжево на рейла, опъвахме се с бънджи и беше супер забавано, пък и се получаваха трикчетата.

Яко.

Да, имаме няколко бънджита и си правим комбинации – по-късо, по-стегнато, по-меко, по-дълго.

И от началото на сезона основно стрийтец, а?

Ами това поразцъкваме сега, намерихме и няколко нови спотчета. Пробвах и рейла на “Простор” този, който е с дропа и е доста забавен. Бих го ударил пак… За жалост знаеш какво е положението със снега в момента… Има нужда от още за повечко експерименти на Витоша.

Така е, дано почне да вали скоро пак. Как са момчетата от Голи Връх?

Всички са ок и са вдигнали нивото доста. Надъхват се, лепят им нови и яки трикове. Дими “Пилето” започна да прави доста трикове на “суич”: суич хардуей фифтита, суич грубчета. Дичката на варела прави суич хенд плант 3-ка, Митето също разцепва с нови неща.

Какво искаш да ти лепне този сезон?

Мъча няк’ви нови трикове, лепят ми и се надявам да ги поизчистя, но като цяло не искам да се изхвърлям с невероятни и невъзможни неща. Просто искам тези, които съм блъскал до сега да ми връзват стабилно, чисто и да се забавлявам най-вече.

Така си е…

…вчера даже пробвах фронтсайд 180 ноуспрес и ми върза. И то с бексайд аут. Доста време се канех да го пробвам и много се изкефих.

Марк Свобода го прави много яко.

Да, видях го на живо на Осогово, направо ме изпълни – направи го сууупер чист.

Какви са ти плановете до края на сезона?

Ще гледам да поразцъкам определено този сезон. За сега на Витоша, пък като завали още ще пробваме нови спотове на други места. И естествено се надявам това да стане възможно най-скоро. Ходи ми се и до Австрия, но по-към края на сезона. Много ми се скача, защото ако трябва да съм честен, започва да ми писва от рейлове и тръби. Искам да поразцъкам някой скок. Преди години като си спомня колко много сняг имаше по това време и вече пукахме яко скокове на различни места по Витоша и не само. А сега…

Чух се с Павката Кристов преди малко, каза че май ще карате тази вечер. Къде мислите да поцъкате?

Ами още не знам, мислим за няколко места. Дичката ми показа един много як рейл, каше, хаха. И може би него ще го пробваме. Или уолрайд някъде… Ще видим.

Ами айде весело тая вечер, да няма травми и ще се чуем тия дни.

Да, айде и да пием 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 бири!

Word!снимки: Борислав “Бобо” Камилов