IMG_9935

Planet-X report – Dragon Road Gap

Със съботния ден на Planet-X Freestyle Camp дойдоха хубавото време, слънчевите лъчи и разбира се, гвоздеят в седмичната програма – Dragon Road Gap. Денят започна с небрежна сесия в парка под синьото небе, но лека полека всички се запътиха към мястото, където вече издигнатият голям скок палаво хвърляше сянката си върху участък от пътя към спортната база …

Събота (24 март) Gragon Road Gap
Състезанието Dragon Road Gap, вече за трета поредна година, събира най-добрите български сноубордисти и фристайл скиори на едно място, където те показват уменията си на атрактивно замисления скок.  Мястото, където тази година беше изграден скокът беше същото, както първото издание на състезанието през 2005-та година. Скокът бе изготвен от Flip Mode със съдействието на БАССЕС.

За тези, които са били на Dragon Road Gap преди – схемата е ясна -  тук-таме преминаващи коли, огромни летежи над платното, ротации, inverted трикове и от време на време изненади от сорта на switch backflip със ски (Данчо Роев) или 180 със oldskool Japan (Петко Пейчинов).

Разбира се тази година нивото беше по-високо от всякога. На платното имаше и барбекю с биричка, а Лозьо и Ники Танера вдигаха врява и подканваха още несъбудилата се публика да се включи в еуфорията. След попивката на големия скок имаше и по-малък кикър от който при стабилно приземен първи скок участниците можеха да правият и втори трик – за публиката. Зрелищни моменти не липсваха -  силно участие на Дочо с много силни трикове, между които и rodeo 7, Дими с неговите опити за 9-ка, грабовете на Съни, която беше единствената представителка на женския пол и мн мн др. Сесията приключи и с първото 1080  в България завъртяно от Сашо Гипса!

Както и миналата година, скоковете бяха заснети и в края на деня излъчени на подготвена видео стена. Всеки от присъстващите имаше право да даде своята оценка и така класирането се определи от публиката. Последваха заря, раздаване на наградите и люто парти….

Ето и резултатите:

Ски
1 Александър Карадинков “Гипса”
2 Данчо Роев
3 Ники Найденов ”Малкия”

Сноуборд
1 Димитър Чокоев – НСА
2 Дочо Дочев – Flip Mode
3 Кирил Велков – A-Team

Сноубод Жени
1 Станимира Карадочева – BAS

Срециалната награда на публиката отиде за Петко ”Рееезкия” Пейчинов, който направи поредица от backflips!

Очаквайте скоро и галерията. Междувременно разгледайте снимките в сайта на БАССЕС.